Vad är en kroppssammansättning Skala?

September 4

De flesta skalor mäter bara vikt, erbjuder en kroppssammansättning skala mycket mer information. Faktum är att många människor ser på diagram för deras BMI och kan känna sig lite missnöjd. Dock är dessa sjökort görs för en specifik kropp och kanske inte gäller för alla. En kroppssammansättning skala kan erbjuda ett bättre sätt att avgöra hur mycket kroppsfett du har.

Syftet med kroppssammansättning skalan är att ge individer en bättre uppfattning om deras allmänna hälsa än vad deras BMI kan erbjuda. Body mass index tänkte bara på vikt och längd. Detta kan vara bra för vissa, men hur de som är mer muskulös? Vad sägs om dem som har andra fysiska egenskaper, såsom större ben? Beräkningen av den totala kroppsfett är ett bättre sätt att bestämma den allmänna hälsan.

Den kroppssammansättning skalan gör detta genom att använda en bioelektriska impedans analys. En elektrisk ström sänds genom kroppen och motståndet mätes. Under denna process kommer användaren känner ingenting. Skalan är programmerad för att förstå vissa saker om fett och muskler. Till exempel, är det lättare för strömmen att gå igenom muskel. Därför kan det ge en noggrann mätning av kroppsfett genom att mäta hur mycket motstånd erbjuds.

De flesta kroppssammansättning skalor erbjuder även några råd, till exempel hur många kalorier du behöver för att konsumera varje dag för att behålla vikten, din målvikt och rikta kroppsfett procent. Denna information är mycket mer användbar än att bara ha en målvikt att nå för. I vissa fall kan en del tycker att de kanske inte behöver gå ner så mycket som body mass index skulle föreslå. Vidare, för vissa, att förlora så mycket skulle sätta dem på en risk för att vara underviktig.

Det finns ett antal saker att tänka på när man ser att köpa eller använda en kroppssammansättning skala. Först måste du vara helt hydratiserade för att få en korrekt behandling. För det andra, med hjälp av skalan direkt efter att äta eller vila kan dramatiskt kasta av resultaten. Tredje, kroppssammansättning skala kostnader betydligt mer än en normal skala, i genomsnitt runt $ 100 $ (USD). Även om det är möjligt att få dem billigare, välja en lägre-end modell kan inte ge så korrekta avläsningar.

Om du använder en kroppssammansättning skala, är nyckeln till att göra det konsekvent, oavsett hur många gånger i veckan du kontrollera det. Att hitta en viss punkt på dagen i din rutin att få på skalan är avgörande. Det bör vara tre timmar efter att ha ätit eller vila, och förmodligen minst ett par timmar efter träningen för att ge dig själv tid att rehydrera.

  • Kroppens sammansättning är mängden kroppsfett en person har i förhållande till mängden av mager massa de har.
  • Övervikt och att ha för mycket kroppsfett kan orsaka en rad hälsoproblem.