Vad är en Diamond nagelfil?

May 21

En diamant nagelfil är ett nagelvård verktyg som används för att forma och jämna ut kanterna på finger- och tånaglar. Diamond nagelfilar är gjorda av metall som är inbäddad med riktig diamant damm för att skapa en grov yta. Kosmetologer använder diamant inbäddade nagelfilar då man ger manikyr och pedikyr.

Diamond nagelfilar finns med tre olika ytor: grov, medium och fin. En fin grit diamant nagelfil är bra för efterbehandling en manikyr, eftersom fin konsistens av diamant damm producerar jämna nagelkanter. Grova diamantnagelfilar används oftast på tånaglar. Den raspigare uren gör en grov diamant nagelfil bättre för att forma tjockare naglar.

Proffs tycker att diamant nagelfilar håller längre än andra typer av nagelfilar. Diamanten dammytan är en tuffare, kraftigare yta som inte flagna lätt. Många nagelsalonger också föredrar att använda en diamant nagelfil eftersom det kan stå upp till lagras i desinfektionsvätska utan att ta skada. Detta tillåter manikyr att använda samma fil på många kunder på ett säkert sätt utan att överföra bakterier.

Diamond nagelfilar pågå under lång tid och kan med säkerhet återanvändas. Detta gör dem kostnadseffektiva manikyr verktyg. Den initiala kostnaden kan vara högre än med andra nagelfilar, men livslängden för diamantnagelfilar gör dem bra investeringar för personer som ofta ger sig själva eller andra manikyr och pedikyr.

Diamond nagelfilar kan rengöras genom att tvätta med tvål och varmt vatten. Manikyr kommer suga filen i en antibakteriell lösning. Detta kommer att döda eventuella bakterier och nagelsvamp på filen.

Tillverkare av manikyr verktyg gör stora diamant filer. Dessa filer kan användas för att ta bort förhårdnader. Under pedikyr, kosmetologer använder diamant fot filer att jämna grova fläckar på huden på kundernas fötter.

Diamond damm också används för att skapa nageln buffertar. Till skillnad från nagelfilar, är diamant spik buffertar används på toppen av en nagel för att avlägsna åsar och linjer och skapa en mjuk, smidig nagelytan. Fin grit diamantdamm kan också ta bort missfärgningar eller markeringar från naglar.

Klassiska gitarrister måste ägna särskild uppmärksamhet åt sina naglar eftersom de använder sina naglar för att spela på strängarna på sin gitarr. Musiklärare tyder på att klassisk gitarr spelare använder diamant nagelfilar för att ta hand om sina naglar. Detta kommer att hjälpa dem att uppnå den perfekta nageln längd och form för att spela gitarr.

  • Stålnagelfilar är ofta belagda med diamantdamm.