Tips för ta Sticklingar

May 17

Växt styckning är en bra metod för att göra fler plantor av de växter som du redan har. Växtskärning görs genom att skära bort en del av moderplantan (oftast överst) och sätta den bit i marken så att den kan växa i sin egen anläggning. För att verkligen låta skär blivit sin egen anläggning, är det bäst att lägga den i en skyddad miljö där den kan växa utan hårda störningar från andra växter och dåliga villkor.

Ett av de bästa sätten att göra ett bra klipp är att lägga den i en hängande påse med jord. Detta gör inte bara ett stort utrymme sparare, det fungerar också bra för att skydda växten från omgivningen för att låta det verkligen växa. Prova det nästa gång du vill göra en styckning av dina begonia, dieffenbachias, och andra liknande anläggningar.

För att komma igång, se till att använda en annan påse för varje typ av styckning, eftersom olika växter har olika hastigheter av rottillväxt. Blanda torv och perlit eller vermikulit, som alla är tillgängliga på någon trädgård centrum, i lika delar i en skål eller kruka. Se till att blanda tillräckligt för att fylla en stor, stark, genomskinlig plastpåse. Fukta blandningen noga, placera blandningen i påsen. Var noga med att peta små hål i botten av påsen för dränering. Stäng påsen med stout sladd. Peta små hål i sidorna på påsen och försiktigt in dina skottsticklingar. Häng i en luftig, väl upplyst rum med en vattentät golv. På sommaren, stora platser inkluderar en skuggig hörn av en balkong eller uteplats, eller ett garage fönster. På vintern, hänga väskan över diskbänken i ett handfat som du inte använder för ofta, kanske i ett grovkök.

Spraya sticklingar dagligen, låta vattnet rinna ner stjälkarna att åter fukta böka blandningen. När sticklingar har rotat, slit väskan öppen med en kniv. Plantera nu växande sticklingar i valfri plats och njuta av den vackra tillägg till din trädgård.