Förbättra ditt ordförråd för ASVAB

October 9

Att ha en omfattande vokabulär kan hjälpa dig att göra bra på Word Kunskap ASVAB deltest. Men även om du inte har en enorm vokabulär, kan strategierna i den här artikeln kan du kompensera för det.

Du kan förvärva ordförråd ord på kort sikt samt under en lång tidsperiod. Kombinera båda dessa tillvägagångssätt är bäst, men om du är ont om tid, fokusera på kortsiktiga memorering och provtagande färdigheter.

Läsa din väg till en större ordförråd

För att bygga ditt ordförråd, måste du läsa - det är så enkelt. Studier visar genomgående att de som läser för njutning har en mycket större ordförråd än de som ogillar läsning. Du måste se orden i tryck, inte bara höra någon säga dem. Dessutom kan folk läsa och förstå många fler ord än de någonsin kunde använda i samtal.

Om du inte läser mycket, kan du börja med din dagstidning, en nyhetstidning, eller någon typ av material att läsa det är bara ett hack eller två över vad du normalt läser. Välj ämnen som intresserar dig. Om du är intresserad av ämnet, kan du njuta av att läsa mer. Plus, kan du bara lära dig något nytt!

När du stöter på ett ord som du inte vet, försöka förstå vad det innebär av det sammanhang i vilket ordet används. Till exempel, om du läser, "Vetenskapsmannen extrapoleras från uppgifterna," och du vet inte vad extrapolerade medel, kan du försöka ersätta ord som du vet att se om de skulle vara meningsfullt. Exempelvis vetenskapsmannen förmodligen inte gömma från data. Hon använde förmodligen data för att göra någon form av beslut, dom eller gissning. För att bekräfta din förståelse av ordet, kontrollera din ordlista. Du kan även överväga att hålla en löpande lista med termer som du stöter på när du läser, tillsammans med sina definitioner.

På Word Kunskap av ASVAB, du ofta inte kommer att kunna gissa vad ett ord betyder ur sitt sammanhang (eftersom det i många fall finns det inget sammanhang i testet eftersom orden inte används i meningar). Du kommer inte heller att kunna se ordet i ordlistan. Men med tanke på sammanhanget och konsult en ordbok är två bra sätt att upptäcka ordförråd ord under din provberedning.

Att hålla en lista och kontrollera det två gånger

Inte så länge sedan, gick en 11-årig flicka genom hela ordlistan och gjort en lista över alla ord som hon inte visste. (Processen tog flera månader.) Hon studerade sedan listan troget i ett år och fortsatte med att vinna första plats i de nationella Spelling Bee finaler. Du behöver inte gå till denna omfattning, men även sätta i en tiondel av hennes insats kan dramatiskt förbättra dina poäng på Word Kunskap deltest.

Ett sätt att förbättra ditt ordförråd är att hålla en ordlista som liknar flickans i föregående exempel. Här är hur den listan fungerar:

1. När du hör eller läser ett ord som du inte förstår, krafsa ner det.

2. När du har en chans, leta ordet i ordlistan och sedan skriva betydelsen ner på din lista.

3. Använd ord i en mening som du gör upp. Skriv meningen ner också.

4. Använd dina nya ord i vardagliga samtal.

Att hitta ett sätt att arbeta ordet zenit i en beskrivning av gårdagens basketmatch kräver kreativitet, men du kommer inte att glömma vad ordet betyder.

Ordna din lista med relaterade objekt så att orden är lättare att komma ihåg. Till exempel, listar orden som har att göra med ditt arbete på en sida, ord relaterade till mekanisk kunskap på en annan sida, och så vidare.

Om du letar efter några bra resurser för att hjälpa dig med ordförråd, kolla in dessa källor:

 • Internet sökord söker: Du kan hitta webbplatser som erbjuder listor med ord, om du spendera några minuter att surfa. Prova att använda sökfraser som ordförråd ord och SAT ord.
 • www.freevocabulary.com: Gratis Ordförråd erbjuder en gratis lista med över 5.000 college- ord, tillsammans med korta definitioner.
 • www.dictionary.com: Dictionary.com innehåller en stor online-lexikon, synonym och ordet för dagen.
 • Merriam Webster Online: Merriam Webster på nätet är en annan användbar webbplats med en gratis online-lexikon, synonym och ordet för dagen.
 • Böcker: En ton av böcker finns för att hjälpa till att bygga ditt ordförråd. I själva verket kommer att söka efter ordförråd här på Dummies.com ge en god bok eller två.

Sounding bort genom att avge den ut

Ibland faktiskt vet du ett ord för att du har hört det i samtal, men du inte känner igen det när du ser det nedskrivna. Till exempel skulle ordet subtila (uttalas SUH-tl) förvirra någon möter det skriftligt för första gången. En student som hade hört ordet placebo (uttalas plah-SEE-bow) kanske vet att det betyder en inaktiv substans, som en sockerpiller. Men, när hon kom över det skriftligt, hon kanske inte känner igen det, tänker det ska uttalas "PLACE-båge."

Så när du ser ett ord på ASVAB som du inte känner igen, försök uttala det (inte högt, tack) ett par olika sätt. Följande uttal regler kan hjälpa dig:

 • Ibland ljud är tysta (som bi subtila eller ki riddare). Ofta är en bokstav i slutet av ett ord tyst. Till exempel är cou p uttalas "coo."
 • Vissa ljud har ovanliga uttal i vissa sammanhang. Tänk på den första li överste, som uttalas som kärna.
 • C kan låta som s eller k och ibland som ch (speciellt om två c s är i rad).
 • Bokstaven i efter en t kan bilda ett ljud som hon. Tänk på ordet initiera.
 • X kan uttalas som z, och det är ibland tyst.
 • En vokal i slutet av ett ord kan förändra uttalet av bokstäverna i ordet. Ordet wag har olika A och G ljud än ordet lönen.
 • När flera vokaler är rätt bredvid varandra, kan de uttalas många olika sätt (överväga boo, boa, och skjutningen). Prova ett par olika möjligheter. Till exempel, om du ser ordet krigslist, kanske du tror att det ska uttalas "feent" eller "fiynt", men i själva verket, det låter som svag. Det betyder falska eller låtsas.