Hur väljer jag det bästa skåpdörrar?

January 1

De två vanligaste typerna av skåpdörrar skjutdörrar och gångjärnsdörrar. Varje typ har sina fördelar och nackdelar, och du kommer att behöva överväga den övergripande utseendet på ditt kök samt storleken på köket och det tillgängliga utrymmet mellan skåp och andra köksinredningar. Skåp dörrar finns i en mängd olika färger, stilar och material, så du måste bestämma vilken typ av visuell presentation du söker innan de köper. Var noga med att välja dörrar som passar dina skåp ordentligt också; exakta mått måste vidtas och dubbla kontrolleras innan köp.

Skjutbara skåp dörrar är bekväma i mindre kök och kök med en ren, enkel look. Dörrarna glider sidledes på spår i stället svänga utåt, vilket innebär att ingen clearance kommer att behövas mellan ansiktet på skåp och andra köksföremål. Problemet med skjutbara skåp dörrar är det faktum att hälften av skåpet alltid kommer att omfattas, eftersom dörren glider öppen huvudsak täcker den andra halvan av skåpet. Detta kan göra att komma åt större köksmaskiner eller grytor och kastruller svåra att ta bort från skåpet.

Gångjärnsförsedda skåpdörrar svänga utåt, vilket möjliggör större tillgång till det inre av skåpet. Dessa är de vanligaste typerna av skåpdörrar tillgängliga, eftersom de är estetiskt tilltalande och möjliggör enkel åtkomst. Nackdelen med sådana dörrar är rummet som krävs för att öppna dem; i mindre kök, kan dörrarna svängande utåt vara ett problem, eftersom en tydlig väg genom köket kan hindras när dörrarna är öppna. Detta är både en bekvämlighet fråga och en säkerhetsfråga, så det är bäst att mäta noggrant innan de bestämmer sig för att denna typ av dörr.

Om du vill visa upp innehållet i dina skåp, även när dörrarna är stängda, anser dörrar med glasrutor. Dessa dörrar är ganska attraktiv och tillåter en person att se igenom in i skåpet. Fint porslin kan visas i skåpet utan hinder, men porslinet kommer fortfarande att skyddas från oavsiktliga stötar eller faller. Dessa dörrar kan vara lite dyrare, men de är en bra investering om du har dyra porslinet som behöver skydd. Dessa typer av dörrar är vanligtvis gångjärn, även om det är möjligt att hitta skjutdörrar med glasrutor samt.