Vad är en Remote Camera?

July 10

En fjärrstyrd kamera är en stilla eller videokamera som kan ta bilder automatiskt utan en mänsklig operatör närvarande. Dessa bilder överförs till en operatör i en avlägsen plats, inspelad för senare undersökning, eller både och. Fjärr kamerasystem används ofta i säkerhet, övervakning och militär teknik. Fritids användningsområden jakt, konstfotografi, och nöjesparker. Filmskapare ibland använder fjärrkameror i situationer som skulle vara farligt eller opraktiskt för en människa kameraoperatör.

Traditionella Film- och videokameror kräver närvaro av en operatör, även bekant olikt som en kameraman, filmfotograf, eller filmare. Denna person styr fokus, zoom och bildkomposition av all film. I en avlägsen kamerainställningar, är alla dessa funktioner hanteras mekaniskt av en operatör på en annan plats. Kameran är ofta monterad på en vägg eller annan stabil plats eller satt på ett stativ där det är osannolikt att störas. Operatören kan titta film live på en avlägsen bildskärm via elektronisk överföring och kan ofta styra kameran som önskat.

En vanlig fjärrkontroll kamerainställningar i säkerhetssyfte är en intern-TV (CCTV) system där data från olika kameror övervakas på en central plats, exempelvis ett kontrollrum. CCTV-system används också för att hålla reda på trafikförhållanden, överföra bilder av överbelastning för pendlare eller trafik reportrar. En annan typ av trafikkameror dokument lagöverträdelser och automatiskt registrerar informationen fordonslicens för senare citeringar. Militära styrkor använder fjärrkameror för övervakning och inriktning. Privat och offentlig rymdskepp har ofta avlägsna kameror monterade på dem att dokumentera resan i rymden.

En annan typ av fjärrkameran kallas ett spår kamera och används av jägare för att övervaka spelaktivitet. Sådana kameror har även använts i sökandet efter den legendariska skogs varelse som kallas Bigfoot. Nöjesparker använda fjärr kameror för att dokumentera parkbesökare erfarenheter, till exempel deras reaktioner på en särskilt spännande åktur. Husägare ibland sätta fjärrkameror till en mer allvarlig uppgift, dokumentera aktivitet i sina hem medan de är frånvarande. Dessa kameror används ofta för att bevaka hur de anställda barnomsorg, vilket leder till den populära frasen "nanny cam."

Filmskapare använder ofta denna teknik också. En vanlig typ av fjärrkamera som används i dokumentär filmskapande är en time-lapse-kamera, som kan ställa upp och lämnade för att spela in gradvisa förändringar i en scen under en period av timmar, dagar eller till och med veckor. Natur dokumentärer ibland anställa fjärr kameror för att fotografera svårfångade djur. Skaparna av 2009 filmen The Cove används väl dolda fjärr kameror för att dokumentera slakt av fångenskap delfiner i Japan. Filmen lyckades fokusera uppmärksamhet över hela världen på denna hemlighetsfulla och kontroversiella metoder.

  • Många nöjesparker har fjärrkameror.
  • Filmskapare använder fjärr time-lapse-kameror för att spela in åtgärder under en tidsperiod, såsom bil lampor på en motorväg.
  • Fjärr kameror kan användas för att hålla reda på trafikförhållanden.