Vad är kiropraktik Justera?

July 4

Kiropraktik justerings inträffar vanligen när en kiropraktor manipulerar ben, ligament och muskler, särskilt de i ryggraden. Kiropraktorer använder en mängd olika metoder för denna justering. Syftet med kiropraktisk justerings är ofta att öka spinal rörlighet eller för att tillåta ryggraden att räta ut sig själv i en felaktig position. Det finns många anledningar till att människor söker kiropraktisk behandling, den vanligaste är lindring av smärta i nedre ryggen.

Ryggraden består av staplade kotor som skyddar och stödjer ryggmärgen. Dessa kotor är åtskilda av broskskivor. Om en kota skiftar ut korrekt inriktning, kiropraktorer kalla detta en vertebral subluxation. Många kiropraktorer tror att subluxationer kan vara orsaken till ryggvärk eller motoriska problem.

Processen med kiropraktik justering innebär normalt att applicera tryck till kotorna att flytta dem till rätt spinal position. Många kiropraktorer säger att justerings inte aktivt tvingar ryggraden till en ny position. Man tror att det släpper ett gemensamt från en stel, vriden ställning så ben och ligament cam röra sig fritt, och den nyutgivna leden bör sedan bosätta sig i rätt position.

Det finns många olika metoder för kiropraktik justering. De vanligaste metoderna innebär en kiropraktor tillämpar snabb, exakt kraft en viss ryggkota. Patienten får ligga på hans eller hennes mage eller sida medan kiropraktor ordentligt och snabbt skjuter, med korslagda händer, mot ryggraden.

En annan typ av kiropraktik justering görs med fingrar eller fingertopparna. Kiropraktorn manipulerar och separerar kotorna genom ett lätt, fokuserad trycket. Denna form av justerings kallas ofta frigörarbete.

En tredje vanlig form av kiropraktik justerings använder medicinska verktyg i stället för att enbart förlita sig på den chiropractorâ € s händer. Den kiropraktik själva tabellen används ofta som ett verktyg vid justeringar. Vissa tabeller är utrustade med rörliga delar, vilket släpp ner när kiropraktor applicerar tryck på en gemensam. Denna minskning syftar till att minska den kraft av trycket.

Vissa kiropraktorer använder aktivatorer under justeringar. Dessa är vanligtvis små, handhållna verktyg som ser ut som små pogo pinnar. De har oftast en gummispets som kiropraktor placerar på kotan som behöver justeras. När tryck appliceras på aktivatorn, stansar en fjäder gummispetsen in i fogen. Detta koncentrerade kraft frigör stel leden.

Ett ljud av popping eller sprickbildning åtföljer vanligtvis kiropraktik justering. Dessa ljud är inte skapade av ben eller ligament själva, men är oftast gjorda av luftbubblor fastnar i vätskan som omger stela leden. Dessa bubblor pop vanligtvis under en justering, vilket gör ett hörbart brus. Efter behandling, som en gemensam återfår flexibilitet, finns det ofta färre luftbubblor som omger den.

  • Kiropraktik justeringar är vanligtvis smärtfri.
  • Vissa kiropraktorer använder aktivatorer under justeringar.
  • Kiropraktorer är specialiserade på spinal justeringar.
  • En röntgen av nacken, inklusive kotor.