Vilka är de olika typer av plast Adhesive?

July 11

Olika typer av plast lim som epoxi, hartser, akryler, silikoner och smältlim används regelbundet för limning av plaster, metaller, glas och en mängd andra ändamål. De används för att ta itu med kreativa, montering, underhåll och reparation oro i hantverk, bygg-, tillverknings- och tekniska tillämpningar. Sådan plast lim används är anmärkningsvärd för att ha hög bindningsstyrka, goda isoleringsegenskaper och utmärkt motståndskraft mot påverkan, värme och kemikalier. Plast självhäftande produkter kan köpas i färdiga att använda förpackningar, behållare, limpistol patroner och sprutor.

Som en plast lim kan vara ganska stark, är det viktigt att läsa och förstå instruktionerna på sina etiketter före användning. Vissa typer av plast adhesiv finns i fast, halvfast, viskösa eller flytande former. Vissa lim är vattenbaserade, medan andra kräver noggrann hantering som de ska blandas med organiska lösningsmedel.

Epoxylim, kanske den starkaste av alla lim, används för att bygga flygplan, fordon och sportutrustning. Det är en vattentät, lösningsmedels mindre lim som, förutom dess styrka, har den ytterligare fördelen av att vara mycket hållbart och motståndskraftigt mot värme och kemikalier. Det kan härdas genom värmebehandling och krymper inte mycket i processen. Epoxi kommer i två delar, ett harts och en härdare, och dessa måste blandas före användning.

Varmsmältlimmet är ett fast adhesiv tillverkat av termoplastiska hartser. Den levereras i en fast eller halvfast form och behöver inte blandas med ett organiskt lösningsmedel. Det är först smälts genom uppvärmning, sedan tillämpas i en kappa där så krävs, och sedan den följer den ytan som det kyls och hårdnar. Smältlim används i att sätta ihop elektriska delar, bildelar och förpackning kartonger.

Cyanoakrylat, mer känd som superlim, är en vattentålig plast adhesiv som är känd för att binda bra med metaller bland annat; det dock inte, fungerar bra med släta glas. Superlim kan användas för att limma en rad artiklar som elektronik, modell hantverk, koraller och ballerina skor. Det har visat sig effektiv i att reparera hud och ben och tillslutning av sår hos både människor och djur.

Även plasttejpprodukter kan vara mycket användbart, de kan ha vissa hälsorelaterade nackdelar. De kan avge starka ångor som leder till ögon- och hudirritationer. Utföra plast lim ansökan en väl ventilerad plats och bära skyddande Vinylsbeläggning kan säkert visa sig vara till hjälp.

  • Epoxi består av två separata rör, vilka blandas tillsammans för att göra ett lim.
  • Cyanoakrylat, även kallad superlim, är en vanlig plast adhesiv.
  • PVC-rör cement är en speciell typ av epoxi som binder de plastbitar tillsammans.