Hur man bedömer Strange Automobile lukter

July 8

Bil luktar medelvärdet problem, men du kan använda dem för att diagnostisera problem. De enda lukter ska du lukta inuti ditt fordon bör komma från illaluktande saker som du har lagt i den. Om du luktar något av objekten i listan nedan, vidta omedelbara åtgärder för att rätta till det:

 • Du luktar gummi bränning under huven: En av dina slangar kan ha lossnat och landade på en varm del av motorn. Rädda det innan det smälter igenom.
 • Du luktar något brinnande med huven stängd: Känn ditt hjul. Om man är varm, kan en bromsback eller pad vara att dra, eller du kanske har lämnat parkeringsbromsen på. Om ingen av dessa checkar ut, får en överhettad koppling av en manuell växellåda bil vara orsaken.
 • Du luktar olja brinner (en tjock, syrlig lukt): Först, kontrollera oljestickan. Du kan få slut på olja eller din motor kan överhettas, och din temperaturmätare kan vara bruten. Om ingen är fallet, titta runt motorn för oljeläckage på motorblocket eller avgasgrenrör. Om situationen oljan verkar vara okej, kontrollera transmissionsolja mätstickan. Ibland kan en felaktig vakuum modulator kan suga vätskan ur transmissionen och mata den till motorn, där det brann. Dessutom, om transmissionsolja är mycket lågt, det kan brännas i transmissionen eftersom kugghjulen inte smörjs tillräckligt och blir mycket hett.
 • Du luktar olja eller avgaser i kupén: Orsaken kan brännas olja från motorområdet, men det kan också vara en felaktig avgasrör under bilen som låter avgaser in i fordonet genom golvbrädorna.
 • Avgaserna innehåller kolmonoxid, så om du luktar olja eller avgaser i bilen, se till att hålla dina fönster öppna hela tiden och har problem checkat ut så snabbt som du kan.
 • Du luktar något sött och ångande: Kontrollera temperaturmätaren eller ljus för att se om din motor är överhettad.
 • Du luktar ruttna ägg: Lukten är troligen kommer från katalysatorn, som är en del av avgassystemet. Omvandlaren kan vara defekt, eller så kanske du har problem med din motor.
 • Du luktar bränt rostat bröd (en ljus, skarp lukt): Det kan vara en elektrisk kortslutning, eller isoleringen på en tråd får brinna. Kolla runt under huven. Körning är lite riskabelt, så komma till närmaste bensinstation eller har vägarna tjänst komma till dig.
 • Du luktar bensin: Om du bara hade problem med att starta bilen, kan motorn att översvämmas. Vänta några minuter och försök igen. Om lukten kommer från under huven, kolla din bränsleinsprutningssystem eller förgasare för att se till att det inte läcker bränsle. Kontrollera även din bränslepump (om den inte är gömd inuti din bränsletank). Läckande bensin kommer att tvätta en ren strimma över det, som kan ses med blotta ögat. Kontrollera sedan alla synliga bränsleledningar och slangar som leder till bränsletanken. Om de har ruttnade eller är frånkopplad, kommer du luktar bränsleångor utan att se några läckor. Ta en titt under bilen efter att den har parkerat över natten kan hjälpa till, men kom ihåg att bränslet avdunstar snabbt, så ledtrådar kan vara fläckar snarare än våta fläckar.

  Rök inte medan du söker efter ett bränsleläckage! Bensin antänder lätt, och bensinångor kan explodera. Om du luktar bensin - och du inte bara fylla din tank - hitta källan till läckan och få den reparerad omedelbart.