Vad är en strutsfjäder Duster?

July 1

En struts dammvippa är en typ av rengöringsverktyg. Den består av ett knippe av strutsfjädrar som är bundna tillsammans och ibland monterad på ett handtag. Den strutsdammvippa utformades ursprungligen för industriell användning, men har blivit mer av en nyhet post och knickknack i den moderna världen.

Sydafrikanska ranchägare var de tidigaste användarna av strutsdammvippor, som utvecklades i slutet av 1800-talet. Strutsar höjdes för sina fjädrar, och dessa användes ofta i modebranschen som ornament på kvinnors hattar. Marknaden för sådana poster fluktuerade kraftigt över tiden, dock, och samtidigt fjädrar kunde betinga ett mycket högt pris under goda år, under dåliga år, de var ett överskott råvara.

Den strutsdammvippa utnyttjat dessa överskott strutsfjädrar. De stora och hållbara fjädrar var perfekt för en mängd olika industriella rengöringsuppgifter. De var också en utmärkt lyx exportprodukt eftersom fjädrarna var förknippade med elegant grannlåt, och även en rengöringsverktyg göras från dem kan betinga ett högre pris. Struts dammvippor framkom på världsmarknaden före utbrottet av första världskriget, en era där husen av de rikare klasserna fortfarande bemannad med tjänare, som använde dammvippor att hålla hyllor, böcker och tabeller dammfri.

Att hålla tjänare föll ur modet under mellankrigstiden, och alla slags små lyx, såsom strutsdammvippa, blev mindre vanligt under den stora depressionen. Denna dammvippa inte helt försvinna, dock. Det kan fortfarande finnas i många hushåll, även om det var mindre ofta än vad den hade varit i Edwardian eran.

Struts dammvippor är fortfarande mycket effektivt städredskap. De mindre vanligen används för detta ändamål i den moderna världen, men främst för att de är dyrare än en mängd plast och bomull damning verktyg. De är fortfarande säljs och används, dock, och behålla en viss aura av viktoriansk elegans.

Tillverkarna av strutsdammvippa har försökt att hålla jämna steg med den moderna världen. Strutsfjädrar marknadsförs i en mängd olika konstgjorda färgämnen som används i mode och som rekvisita. Samma utbud av färger finns i strutsdammvippor också, till gagn för konsumenter som kanske vill nyttan av en dammvippa i en nyans av briljant magenta som inte är tillgänglig i naturen.

  • Struts dammvippor är mindre vanliga i dag än de var på 1800-talet.