Vad är takfläkt Oil?

October 19

Takfläkt olja är olja som är utformad för att göra en fan springa längre med mindre brus. I en takfläkt, rörliga delar slipa mot varandra och göra det så delarna kommer så småningom att slitas ut på grund av friktionen som skapas. Takfläkt olja kan minska mängden friktion som skapas genom att belägga de rörliga metalldelar inuti fläkten. I stället för de metalldelar som gnider mot varandra och långsamt nöts ut, är det oljan som slits ut eftersom den skyddar delarna.

Oljan har en hög viskositet, så att det är i stånd att bo i växlarna och minska friktionen under en lång tid. Takfläkt lager kommer vanligtvis med olja som redan tillämpas, så för det första året eller så att fläkten används, kommer oljan inte behöver tillämpas. Beroende på hur mycket fläkten används, takfläkt olja så småningom kommer att behöva tillämpas eller läggas till motorn. Detta är vanligtvis en enkel process, och takfläkt bruksanvisning allmänhet kommer att ge specifika instruktioner för att lägga olja till motorn eller oljning andra rörliga delar i fläkten.

De flesta järnaffärer kommer att bära takfläkt olja eller olja som kan användas i takfläktar. Vikten bör vara antingen 10, 15 eller 20, och en särskild vikt skulle anges av takfläkt tillverkaren. Dessutom behöver takfläkt olja att vara fri från tvättmedel, vilket kan tuggummi upp lagren och potentiellt förstöra fläkten.

Takfläkt olja är relativt billigt. Att köpa dyrare former av olja i allmänhet är onödigt. De flesta tre-i-ett-typer av olja är inte idealisk för användning i takfläktar. Andra typer av smörjmedel rekommenderas inte heller.

Användningen av takfläkt olja kan bidra till att säkerställa att fläkten kommer att pågå länge. Om en fläkt är gnissel under användning och är mer än ett år gamla, troligen behöver den ha olja till. Konsumenter som är osäker på vilken typ av olja till köpet kan be en säljare på en järnaffär eller hem förbättring butik för hjälp.