Fotografera en stad i vått väder Använda digitala SLR

July 30

Så länge du skydda dig själv och din digitala systemkamera och redskap, kan du fånga några underbara bilder när itâ € regnar, eller efter stormen har rensat ut, inklusive underbara reflektioner av stadens ljus i våt trottoar.

Fotografera en stad i vått väder Använda digitala SLR

Donâ € t vara dum nog att våga utanför under åskväder, men om du € re inne och höra en mild regn misslyckas, kan du göra en improviserad regnskydd för din kamera ur en duschmössa eller plastpåse och silvertejp . Den andra berättelsen om ett parkeringsgarage är en trevlig, skyddad utsiktspunkt.

Din lins kan dimma över som en följd av förändringar luftfuktighet. Om du € re i en luftkonditionerad bil, stänga av luftkonditioneringen och öppna fönstren lite innan du börjar ta bilder. Om du € re lämnar en luftkonditionerad byggnad, placera kameran i en baggie och sedan försegla den upp. Kondens samlar på utsidan av baggie och inte på kameran. Efter flera minuter, peta ett hål för linsen för att se igenom och tätt i baggie till linsen med ett gummiband.

Kamerainställningar för bilder av regniga gator

Använd bländarprioritet läge med ett medium bländare mellan f / 8,0 till f / 11,0 för ett skärpedjup tillräcklig för att fånga alla detaljer, även de avlägsna molnen. En vidvinkel brännvidd på 28 mm är bra för distansskott; Du får en något grundare skärpedjup när du använder en brännvidd på 50 mm. En ISO-område mellan 400 och 800 ger dig latituden du behöver för att ta bilder i svagt ljus som åtföljer en mulen stormig dag. Bildstabilisering är användbart eftersom du € ll att skjuta massor av bilder med en lång slutartid.

Ta bilder av regniga gator

När du tar bilder i stormigt väder, leta efter saker som verkar annorlunda än de gör på en ljus solig dag. Du kan få intressanta bilder genom regn strimmiga fönster och vindrutor:

Fotografera en stad i vått väder Använda digitala SLR

Använd sökaren för att vara säker på att du donâ € t inkluderar något mer än absolut nödvändigt för att skapa en god image. Se också till att du don € t har några störande element som soptunnor eller containrar, om de bidrar till berättelsen du € re berätta med bilden.

Rörliga objekt bli suddiga när inställningen ISO och bländare i kombination med svagt ljus ger en slutartid thatâ € är för långsam för att sluta flytta trafiken. Men så länge som resten av bilden är skarp, de suddiga fordon lägga drama till en annars statisk bild.

Fotografera en stad i vått väder Använda digitala SLR