Hur att rengöra din dator Monitor och skanner

December 22

Håll glasytor din skärm och scanner ren - men se upp eftersom du kan göra mer skada än nytta för din skärm och scanner vid rengöring om du inte vet vad du gör. Rengör bildskärmen och kopieringsglaset med dessa förbehåll i åtanke:

  • Slipmedel är tabu Även vissa hem glas städare - som ni kanske tror kan vara betrodda - kan repa glaset i din bildskärm eller flatbäddsskanner när den används med en trasa eller pappershandduk. Använd alkohol med endast en torr, mjuk fotografens putsduk (som inte repar) eller linsdukar som är gjorda speciellt för bildskärmar och skannrar.
  • Spruta aldrig vätskor på en flatbäddsskanner. Om vätska kommer under glaset och in i kroppen av din skanner, kan du sluta med kondens på insidan av skannern när du använder den. Återigen är en torr, fotografens putsduk ett bra val.
  • Bildskärmar får aldrig öppnas. Aldrig ta bort locket någon typ av bildskärm, även om den behöver rengöras. Varför? Tja, är datorns bildskärm en av komponenterna i ditt system som bär tillräcklig spänning för att på allvar skada dig.
  • Använd en täckmantel för din skanner. Skannrar inte genererar någon värme när de är på (till skillnad från en extern hårddisk), och du använder förmodligen skannern bara en eller två gånger i veckan, som mest. Därför är din skanner en perfekt kandidat för ett omslag som håller det.