Vad är en Posture Brace?

January 1

En hållning stag är en stöd plagg som är avsedd att främja bättre hållning. Sådana plagg är avsedda att användas tillsammans med övningar och livsstilsförändringar för att hantera oron dålig positionering av kroppen när man sitter eller står. Medicinska försörjningsföretag säljer ofta hållning stöd hängslen, och de är också tillgängliga via kliniker och läkarmottagningar. Det är också möjligt att beställa anpassade hängslen som är monterade på bärarens kropp.

Folk brukar utveckla dålig hållning som ett resultat av vanor lärt på arbetsplatsen. Även på en arbetsplats som är utformad ergonomiskt, kan människor utveckla vanor som framåtlutad, slumping, eller vrida ryggraden. Med tiden kan detta leda till permanenta förändringar i kroppshållning, samt smärta. En hållning stag stöder ryggraden medan människor omskola sina muskler så att de sitter och stå rakt.

Det finns flera olika hållning stag notis som riktar olika hållning problemområden. En brace kan kretsa kring nedre delen av ryggen eller axlarna, eller täcka båda områdena. Ortosen är fäst med band som kan spänne eller har nedläggningar Velcro, och är justerbara så att stag kan monteras tätt. Medan någon bär en hållning stag kommer stag drar ryggraden rak, hålla axlarna bakåt, och hjälpa tuck i buken för att hjälpa bäraren utveckla starkare magmuskler.

En ortos enbart skulle inte vara tillräckligt för att förbättra hållning. Den är utformad för att stärka hållning förbättrings övningar för att stärka musklerna som ger stöd till axlarna och ryggen. Sådana övningar kan innefatta sträckor, tillsammans med yoga eller pilates. En sjukgymnast eller personlig tränare kan utforma en serie övningar som kommer att vara till nytta.

Iklädd hållning stödförband, är det också bra att justera arbetsmiljön för att ta itu med frågor som kan vara leder till dålig hållning. Det kan vara nödvändigt att ändra höjderna av stolar, för att använda stoppning på sittplatser, eller för att flytta en dator till ett läge som tillåter användaren att sitta mer naturligt och bekvämt. En ergonomisk konsult kan hjälpa till med dessa uppgifter och även ge tips för att förebygga skador i framtiden.

Innan man börjar på användningen av en korrigerande hållning stag, är det lämpligt att träffa en läkare eller sjukgymnast. En läkare kan ge råd om lämpliga hängslen förutom att genomföra en utvärdering för att leta efter tecken på underliggande medicinska frågor som inte kommer att lösas genom ett stag.

  • Dålig hållning under en utsträckt tidsperiod kan leda till nacksmärta, som kräver användning av en hållning stag.
  • Dålig hållning kan leda till en mängd olika ryggrads frågor.
  • Tillbaka hängslen kan bäras för hållning och ryggstöd.
  • Sjukgymnaster är kvalificerade att utföra bedömningar hållning för patienter.