Vad är Viola Odorata?

December 7

Viola odorata är en växt som först har sitt ursprung i Europa och Asien, men kan nu också hittas i Nordamerika och Australien. Det kallas också av namnen Trädgård Violetta eller söt Violet, eftersom växten blommar med doftande blommor. Några andra vanliga namn att anläggningen är känd av inkluderar engelska Violet och Common Violet. Blommorna är ätliga och delar av viola odorata anläggningen används ibland som en örtmedicin för att behandla tillstånd som ont i halsen eller andnings trängsel.

Den söta doften som kommer från blommorna kan användas för att skapa vackra dofter och dofter för parfymer. Även Viola odorata är väldigt lik andra typer av violett, det finns flera skillnader. Förutom den söta doften, en av skillnaderna innefattar blommans färg som är vit eller mörkt violett. Bladen på växten kan beskrivas som att de antingen en oval eller hjärtformade utseende och anläggningens skott växer ovanpå marken. I antikens Grekland var den violetta vara en symbol för kärlek.

Viola odorata kan ofta ses som växer i många olika platser, till exempel i trädgårdar och runt gränser skogsområden. Dessa växter föredrar skuggan, och jord som är fuktig. De är i allmänhet lätt att växa. Blommorna blommar oftast i början av våren och pågå i cirka två månader.

I Indien är anläggningen ställts av flera växtbaserade namn, däribland Banafsa, Banafsha eller Banaksa. Den naturläkemedel används ofta för att behandla personer som lider av sjukdomar såsom halsfluss eller ont i halsen. Några har använt växtextrakt som en anti-inflammatorisk gel eller kräm för att minska svullnad och behandla sår.

Viola odorata kan också göras till ett örtte som erbjuder ytterligare terapeutiska användningsområden. När en person dricker örtte, kommer han eller hon ofta börja svettas. Teet fungerar då som en slemlösande och är till stor hjälp för dem som har tillstånd såsom bronkit eller en förkylning.

När en person lider av ett tillstånd som bronkit, finns det oftast en stor mängd slem uppbyggd. Efter att ha druckit örtte, dock slem lossas så att individen kan börja hosta upp det.

  • Viola odorata kan användas för att behandla halsont.
  • Viola odorata används som en doft i vissa parfymer.
  • Delar av viola odorata växten används för att behandla andnings överbelastning.
  • Viola odorata kan göras till ett örtte.