Vad är en Merchant Terminal?

December 5

Idag, många detaljhandeln handlarna göra mycket av sin verksamhet genom kreditkortstransaktioner. För att kunna acceptera kreditkort, måste en köpman ta flera steg, bland annat inrättandet av ett konto. Ett kreditkort terminal, även känd som en köpman terminal, är en av de viktigaste delarna i denna kontantlösa handelssystem, vilket gör att handlaren att acceptera kreditkort för inköp.

Den typiska köpman terminalen under 2010 var en elektronisk anordning som kräver två anslutningar, en till en strömkälla och en till en telefonlinje. Förutom detta hade flera andra viktiga komponenter: ett modem; ett minneskort; en magnetremsa läsare att svepa kort, typiskt placerade på den högra sidan eller mot toppen av anordningen; en knappsats, genom vilket ett kreditkort nummer kan matas in manuellt; och en LCD-skärm, på vilken information såsom tillstånd meddelas. Beroende på dess ålder och funktionalitet, kan en skrivare har inkluderats.

Den grundläggande funktionaliteten hos handlaren terminalen är densamma, oavsett vad dess specifika funktioner är. Kunden eller handelsfartyg swipes kortet eller nycklar i kreditkortsnumret. Terminalen kontaktar nätverks om tillstånd. Alla överföring av medel - från kundens konto till säljarens bank - sker bakom kulisserna, så att varken kunden eller säljaren har att sköta dem. Register över affären hålls av flera parter, så att om det finns en fråga om transaktionen av någon anledning, till exempel en handels avkastning, detaljerna är tillgängliga.

Merchant terminaler kan slutföra transaktioner med bankkort samt kreditkort. Vissa är också i stånd att bearbeta presentkort och verifiera checkar. Tekniken är under ständig utveckling, så att andra möjligheter kan uppstå också.

En av de pågående utvecklingen inom handelsfartyg terminaler är teknik för att göra dem mobil. Detta är en viktig utveckling för köpmän som inte arbetar ur ett skyltfönster, och även några som gör. Flygbolag som erbjuder under flygning alternativ inköps och hem reparation specialister som gör sitt arbete i sina kunders källare eller under diskbänken dra nytta enheter som tillåter dem att bearbeta kreditkortstransaktioner ifrån sin bas för verksamheten. Från och med 2009, var Apple butiksanställda bearbeta transaktioner på iPod touch enheter som är särskilt utformade för att acceptera kreditkort.

Den mobila tekniken tar flera olika former. Vissa utvecklare har skapat program som baserar handlaren terminalen runt handlarens laptop, medan andra förlitar sig på handlarens mobiltelefon eller en trådlös terminal. Som med plug-in terminal, utvecklingen på området pågår.

  • Kreditkort som dras genom en terminal.