Vilka är de olika typerna av kapning Software?

July 22

I datorvärlden, hänvisar spoofing till stulen identitet, när en person maskeras som en annan individ eller som en organisation eller företag i syfte att få tillgång till känslig personlig information, inklusive användarnamn och lösenord, bankkontouppgifter och kreditkortsnummer. Kapning är både en del av installationen för nätfiske samt en teknik för att få direkt tillgång till en individualâ € s eller organizationâ € s dator eller ett datornätverk. Spoofing programvara är programvara som skapats för att hjälpa bedragare i sken av att vara någon eller något som han eller hon inte är. Att förstå hur spoofing programmet fungerar kan hjälpa människor att förstå hur man undviker att bli lurad.

Kapning görs genom att ändra adresserna. MAC (Media Access Control) adresser, IP (Internet Protocol) adresser, e-postadresser, SMS (Short Message Service) meddelanden, och även befälhavaren DNS (Domain Name Server) adresser. Spoofing mjukvaruprogram har skapats för att utföra alla dessa maskerader, av vilka några är enklare och mer allmänt utföras än andra.

Spoofing webbplatser kan utföras på en mängd olika sätt. För det första kan det göras genom att göra en någorlunda trovärdig kopia av sidor på webbplatsen som är tillgängliga för allmänheten och publicera dem på en annan server. Det finns spoofing program tillgängliga för att fullgöra denna uppgift, och vattenmärkning sajtbilder kan hjälpa till att upptäcka denna typ av spoofing. Ett annat sätt att detta görs är genom att registrera en webbadress som användarna kommer sannolikt att skriva misstag när man försöker nå en legitim webbplats. Ändra länkar är en annan metod, och detta kan förhindras genom att tillämpa digitala signaturer till webbsidor.

IP spoofing kan inrättas av spoofing programvara och upptäcks av nätverksanalysator programvara, även känd som paketsniffning mjukvara. Det är också ibland erkänns av användarna att hitta kommandon på sin terminal att de inte kommer in, eller tomma fönster som de inte kan kontrollera. En filtrerings router som förhindrar paket med en källadress inifrån nätverket igenom från utsidan. Brandväggar med en lämplig inställning kan också ge skydd. Det finns också anti-spoofing programvara för att skydda från IP spoofing attacker.

Eftersom Internet beror på korrekta adresser som förknippas med webbplatser, är DNS-server spoofing kanske potentiellt mest sofistikerade anfall, och kan få stora resultat. Om spoofing programvara eller annan metod är framgångsrik, skulle varje besökare som försökte besöka en webbplats riktas till en felaktig webbadress. Ett sådant angrepp utfördes en gång med resultatet att säkerheten för DNS-servrar stärktes.

  • Viss spoofing görs genom att ändra IP-adresser.
  • I de flesta fall är falska e-postmeddelanden skickas med robotprogram som är utformade för att skicka massutskick.
  • Fånga paket hjälper till att fånga personuppgifter på oskyddade nätverk.