Vad är emulgeringsvax?

September 11

Emulgerande vax är en typ av kosmetisk emulgerande ingrediens som används främst vid tillverkning av krämer, lotioner och andra skönhetsprodukter. Emulgeringen uppstår när två ämnen - i detta fall, olja och vatten - framgångsrikt binds samman, skapar ett slags lim som kombinerar ingredienserna i en produkt. Vaxet är ibland märkta med emulgerande vax NF, vilket innebär att den uppfyller kraven för en National Formulary, vilket är en medicinsk handbok med godkända läkemedel i ett visst land - USA, Storbritannien och Australien är några länder som har nationella recept.

Denna typ av vax används av både kosmetika tillverkare och individer som gör sina egna skönhetsprodukter. När ingår i ett recept, tjocknar det vätskan och gifter olje- och vattenbaserade delar av skapelsen. Vaxet själv är gjord av antingen petroleum eller vegetabiliskt vax som har förbättrats med en kemisk rengöringsmedel. Det är vit till färgen, fast, och har en lätt alkoholdoft. Den vanligen ordinerade mängden emulgerande vax NF är 3-6 procent av den totala vikten av receptet.

Alla emulgerande vax verka på en molekylär plan. De fungerar som en typ av magnet, dra olje- och vattenmolekyler tillsammans. Dessa två typer av molekyler har mycket olika strukturer. Olja, till exempel, är en icke-polär - eller vattentålig - ingrediens. När den stöter vaxet, är oljans medfödd resistens mot vatten bryts ned, vilket gör att den smälter med vattnet i receptet.

Emulgerande vax NF består av fyra ingredienser. Dessa är Cetearylalkohol, PEG-150-stearat, polysorbat 60, och Steareth-20. Det speglar egenskaperna för cetylalkohol samtidigt främja förtjockning funktioner i stearylalkohol.

Kosmetiska hopkok är inte de enda produkter än kan dra nytta av detta ämne. Den kan också användas i ljustillverkning, hjälper till att stelna vaxet, glycerin, och vattenbaserade ingredienser. Vaxet säkerställer slutprodukten kommer att hålla ihop och bränna jämnt.

Vissa emulgerande vax tillverkas av petroleumbaserade föreningar. Många stora kosmetikatillverkare använder denna form av emulgerande vax. Petroleumbaserade vax är ofta billigare och mer lättillgängliga än sin vegetabiliska källkod-motsvarighet.

Vegetabiliska baserad emulgerande vax, dock blir mer och mer populärt. Soja och karnaubavax är två typer av växer som skördats från växtkällor. De erbjuder samma fördelar för emulgering, och när de används i stearinljus, ofta brinner renare och jämnare än petroleumvax. De består av naturliga fetter och estrar som finns i växter. Det bearbetas i en flingliknande form som sedan marknadsförs och säljs. Dessa flingor kan enkelt köpas i bulk att göra produkter hemma.

  • Vissa kosmetiska produkter är tillverkade med hjälp av emulgerande vax.
  • Alla emulgerande vax fungerar som en typ av magnet, dra olje- och vattenmolekyler tillsammans.