Vad är Noni Juice?

January 9

Noni juice är tillverkad av frukten av Morinda citrifolia eller noni träd. Detta träd finns i tropiska områden i hela världen, men är kanske mest förknippad med Tahiti, som vissa tror Tahitian noni besitter de största helande egenskaper.

Noni juice tros vara generellt fördelaktigt för en övergripande hälsa, delvis på grund infödingar använde noni träd som medicinalväxt genom historien i behandlingen av många sjukdomar. Även nonijuice är tillverkad av frukten av noni träd, traditionellt det var inte frukten så mycket som andra delar av växten som användes av infödingar att påverka olika typer av healing. I Polynesien var noni löv blandat med olja för att behandla allt från reumatisk smärta och inflammation, som kokar, gikt och ringorm. I Hawaii, var Noni frukt och löv krossas och blandas med andra växter som tillämpas sedan till blåmärken, stukningar och svåra sår.

Genom 1930-talet frukten av noni trädet användes för att behandla interna problem som inälvsmask, och allt eftersom åren gått nonijuice fått ett rykte om att vara ett slags huskur.

Idag FDA förbjuder tillverkare av kosttillskott produkter som nonijuice, från att göra specifika hälsopåståenden. Men många tror nonijuice kan göra allt från att få dem att känna strömförande, för att hjälpa till att förebygga cancer. De allra flesta av dessa påståenden har inte vetenskapligt bevisat, och en del forskning som har gjorts har ännu inte bekräftas. Men det råder allmän enighet i det medicinska samfundet att, hype och vilseledande påståenden åt sidan, har frukten av noni några intressanta egenskaper som visas hjälp för att bibehålla ett friskt systemet. Faktum är att vissa utövare rekommenderar nonijuice till sina patienter som ett allmänt hälsostöd.

Noni juice är ett komplement och inte läkemedel, därför ingen dosering är associerad med den. Det föreslås att dricka nonijuice på fastande mage kan vara det bästa sättet att få maximal nytta.

På grund av den rika historia noni träd och lovande hälsoindikatorer, är det troligt noni frukten kommer att få uppmärksamhet från forskare och allmänhet lika.

  • På Hawaii är noni frukt blandningar används för att behandla blåmärken.
  • I Polynesien var noni löv blandat med olja för att behandla ringorm.
  • Noni blad används för att behandla gikt i Polynesien.