Vilka är de olika typerna av Track Bikes?

January 8

Spår cyklar är konstruerade för användning på en typ av cykel spår kallas en velodrom; denna velodrom är gjord av trägolv och själva spåret lutar uppåt. Den övergripande strukturen liknar en stor skål, och eftersom cyklister fart, kommer de att rida längs uppförsbacke av spåret. Spår cyklar är fasta hjul cyklar, vilket innebär en cyklist inte kan kusten. Pedalerna ska flytta så länge bakhjulet rör sig, och cyklarna brukar inte har några bromsar. En mer trendig typ av cykel modellerad efter spår cykeln är "fixie."

En "fixie" eller fasta redskap cykel, fungerar på ett liknande sätt som spår cyklar, men används mest på vägar med cykel budbärare och pendlare. Populariteten av dessa cyklar har exploderat på grund av den snygga, enkla estetiska av dessa cyklar och utmaningen att rida dem. Ibland kan en cykel avsedd för pendling kommer att innehålla endast en frambromsen, men vissa har inga bromsar alls och cyklisten måste behärska tekniken kallas glid stopp. Det enda sättet att stoppa cykeln är genom att stoppa pedalerna och därmed få bakhjulet att slira.

Spår cyklar avsedda för racing är oftast exceptionellt lätt och enkelt, och de är utformade för aerodynamisk prestanda. Carbon ramar är populär för styvhet och låg vikt; cykeln inte har några bromssystem, och cyklisten är fäst pedalerna med hjälp clipless pedaler och skor. Skorna har en knap som klickar in pedalerna. När cyklisten måste släppa från pedalerna, kommer han helt enkelt sparka sin häl utåt bort från cykeln.

Cyklister som rider fixies runt staden kommer vanligtvis använda antingen clipless pedaler eller clips. Toe klipp är burar där cyklisten kan glida hans fötter. De är cinched ned runt foten med en justerbar rem och de erbjuder cyklisten mer kontroll över pedalslag, liksom mer kraft när man trampar. Dessa spår cyklar görs ofta med renoverade delar, och vintage cyklar ofta avskalad till ett minimum av delar. Estetik dessa cyklar är oftast inte så snygg och strömlinjeformad som spår cyklar som används för racing, även om många fixie ägare föredrar används, vintage look. Stålramar används oftast för fixies, och styret är ofta mycket smala för att förhandla trånga utrymmen mellan bilar i trafik.