Vad är en cirkel av Competence?

September 26

I affärsvärlden är Warren Buffett erkänd som den största investeraren genom tiderna. Warren Buffett personliga innehav är nu beräknas vara värd över $ 56900000000. År 2007 blev han listad som den näst rikaste personen i världen av Forbes.

En av Keya € s till Warren Buffettâ € s ekonomiska framgång är hans tro i kretsen av kompetens. Cirkeln av kompetens är helt enkelt teorin att en investerare ska välja en viss område att fokusera sina ansträngningar. Helst bör detta vara ett område där hans kompetens och erfarenhet är högre än den genomsnittlige investeraren. Enligt Warren Buffett, gör en framgångsrik investerare behöver inte ha en stor krets av kompetens; han behöver bara veta när han ligger utanför hans kompetensområde.

Cirkeln av kompetens är ett bra sätt för nybörjare att börja investera i aktier, eftersom det begränsar nedåt i listan över tillgängliga alternativ till något som verkar mycket mer hanterbar. Eftersom denna investering strategi spelar på en individualâ € s egna unika perspektiv, gör det också lättare för nybörjare att utveckla en bättre förståelse för en companyâ € s konkurrens styrkor och svagheter samt dess marknad och produkter.

Att utveckla en stark krets av kompetens innebär inte nödvändigtvis att du måste ha en examen i företagsekonomi eller nationalekonomi, dock. För att hitta din krets av kompetens, tycker om din utbildning, personliga intressen, och tidigare arbetslivserfarenhet. Om du har en examen i datavetenskap, för att du € re kvalificerad förstå hur ett mjukvaruföretag gör sina pengar. Om du € ve tillbringat 10 år som chef för en stor klädaffär, har du ett försprång i att förstå investeringar på detaljhandelsområdet. Om du € re en ivrig friluftsmänniska, du är mer benägna än de flesta för att avgöra vilka företag har objekt som tilltalar vandring och camping entusiaster. Även uppmärksamma vilka produkter din familj använder regelbundet kan ge dig värdefull inblick i vad bestånden du kanske vill köpa.

Även kretsen av kompetens är ett användbart verktyg för att bestämma vilka bestånd som du kanske gillar att köpa, shouldnâ det € t vara den enda faktor som används för att göra ditt beslut. Att vara en lönsam investering, måste ett företag ha en attraktiv aktiekurs, aktieägarvänliga förvaltningsmetoder, och en solid plan för att hantera framtida tillväxt. När du € ve bestäms din krets av kompetens och identifierat en lista över potentiella aktieförvärv, analysera företagets dokument såsom balans- och resultaträkningar är nästa steg i framgångsrika investeringar.

  • Cirkeln av kompetens är ett bra sätt för nybörjare att börja investera i aktier.