Vad är B2C?

September 20

B2C står för företag till konsument. Den skiljer sig från B2B som är business to business. Verksamheten till konsument bolaget modellen är en där företag erbjuder sina produkter eller tjänster till försäljning till konsumenter i stället för till andra företag, som i B2B. Idag hänvisar B2C ofta till online försäljning av produkter, som är känd som e-tailing. E-skot produkter till konsumenter kan utföras av antingen tillverkare eller återförsäljare.

Praktiskt taget varje produkt kan vara e-tailed. Utmaningen för återförsäljare och tillverkare i en B2C online försäljning miljö är att få konsumenterna trafik till sin webbplats marknadsplats. Detta behov gör sökmarknadsföring (SEM) av yttersta vikt i företag till konsument försäljning. SEM främjar en webbplats genom att göra webbplatsen mycket synlig på sökmotorer.

Konsumenter vanligtvis bara välja webbplatser på de första sidorna av resultat som kommer upp efter att de går in ett sökord eller en fras fråga i en sökmotor. För att få sin webbplats rankas på de första sidorna, företag köper vanligtvis betalda list samt anställa sökmotoroptimering (SEO) tekniker som inkluderar användning av populära konsument sökord i deras webbtext. Ju mer Internet söktrafiken som kan nå en e-tail webbplats, desto bättre eftersom verksamheten tar emot synpunkter från konsumenter som faktiskt är intresserade av deras produkt, bransch eller ämne.

Ger trygghet på plats är ett måste för B2C. Konsumenterna måste känna trygghet i att skriva in kreditkorts och bankinformation vid beställning och betala för objekt. Trots sina utmaningar, kan företag och konsumenter på nätet modell stor nytta både konsumenter och företag. Konsumenterna får bekvämligheten med shopping på nätet i sitt eget hem, medan företagen har en låg overhead eftersom ett skyltfönster och en stor inventering inte är nödvändiga. Business kan erbjuda bra priser för konsumenterna och ge gratis eller till låg kostnad sjöfarten i många fall.

Eftersom ingen tegel och murbruk skyltfönster eller stora omkostnader krävs, är modellen B2C Internet sälja perfekt även för små företag. Till exempel, traditionellt, skulle en liten smyckesdesigner som vill sälja till konsumenterna har mestadels hantverk mässor som en mötesplats. Idag, med affärer hemsidor så prisvärd att skapa, kan små företag frodas på att sälja sina produkter direkt till konsumenter via Internet. En tegel och murbruk smycken butik skulle behöva fyllas med produkter för kunder att titta på, online-fotografier tillåta dem att välja objekt. Detta är en stor fördel för en småföretagare som en smyckesdesigner, eftersom produkten inte behöver monteras förrän konsumenten beställer det.

  • Gratis eller billig frakt är ofta en fördel med B2C.