Vad är VC finansiering?

August 15

Riskkapital (VC) finansiering är pengar som investeras i företag utan en väl dokumenterad framgång, vanligen nystartade företag. Normalt VC finansieringen kommer in när en person med en fattig först investerar de flesta av sina pengar i idén. En andra finansieringsnivå kan ges av vad som kallas en "ängel investerare," vem kan hjälpa personen mer fullständigt förverkliga sin idé eller produkt. För att uppnå VC finansiering, måste preliminära resultat på produkten eller konceptet ser ut som om de kommer att visa sig vara lönsamt.

De flesta nystartade företag får VC finansiering genom att göra affärsförslag som visar en fast chans investeraren avancera VC finansiering att göra en betydande vinst. Vanligtvis VC finansiering individen eller företaget räknar eller hoppas att åtminstone en 20% avkastning på sina fonder, men detta har visat inte fallet i många incidenter. VC finansiering brukade kallas riskkapital, med goda skäl. Den negativitet att associera "risk" med en huvudstad producerade gradvis namnändring till VC finansiering.

VC finansiering var vid sin höjdpunkt under IT-boomen i Silicon Valley, Kalifornien. Tidiga företag insett enorma vinster i mycket korta tidsperioder, som ger riskkapitalfinansieringspartner med enorma och snabb avkastning på sina pengar. Många av de företag gick sedan allmänheten, vilket ofta är hur VC finansiering investeraren gör tillbaka sina pengar.

När företaget blir offentlig, säljer den sina aktier på den öppna marknaden, vanligen vid ett högt värde. En del av vinsten av dessa aktier tillhör VC finansiering företag eller enskilda. Han kan då välja att återinvestera sina vinster i företaget genom köper aktier, eller han kan komma ut och hitta någon ny satsning för att stödja.

Tyvärr dotcom byst tämjde fantasin hos många som erbjuder VC finansiering. Möjligheten att tjäna snabba avkastning på stora investeringar, vanligtvis från ca 500.000 till $ 5.000.000, var helt enkelt inte tillgänglig. VC finansiering har ett starkt inslag av risk. Ett företag kan hamna nästan pank eller i rött, och de som avancerade VC finansiering är kvar med liten, om någon, av sin ursprungliga investering. När ett företag är värt mindre än VC finansiering avancerade etablera det, det kallas "under vattnet."

Det var teorin att många VC finansieringsföretag, som snabbt ökade under dotcom industrin för att finansiera nystartade företag, skulle investera mer noggrant efter bysten. Många av dem gjorde, men vissa framgångar i Internet-företag har visat VC finansiering kan fortfarande vara ganska lönsamt. I synnerhet de som erbjöd VC finansiering till Google, har gjort en betydande summa pengar, i sin börsintroduktion (IPO) i lager. Google lager har ökat dramatiskt, sätta ett leende i ansiktet på riskkapitalfinansieringsföretag som var inblandade i ett tidigt skede.

Finansanalytiker rekommenderar att nystartade företag försöker söka en del av investeringar genom VC finansiering, och genom lån från banker, då det är möjligt. De med beprövade spår poster i tidigare nystartade företag kan ha en något enklare tid att få lån från banker. VC finansieringsföretag, eftersom dotcom byst, tenderar att vara mer försiktiga. Att ha en fast affärsplan som visar en stor sannolikhet för vinst är hjälpsam. Men ca 90% av affärsförslag till riskkapitalfinansierings företag tenderar att avvisas även om sannolikheten för lönsamheten är hög.