Vad är Korv Stir-Fry?

August 18

Korv stek är en maträtt som innehåller korv, grönsaker och ris eller nudlar. Ingredienserna i korv stek kombineras i en wok och rördes medan matlagning på hög värme. Olika kryddor, såser och grönsakskombinationer används för att lägga till en distinkt smak av ett visst område eller en region till korv stek rätter. Vissa Woka recept använder maträtter eller rökt korv länkar, medan andra använder en rå, bulk-typ korv för att skapa skålen.

Framställd i en wok på hög värme, är korv stek en twist på en distinkt asiatisk häftklammer, den stek måltid. Kombinera korv och grönsaker med ris, nudlar och frukt, korv stek är en måltid som är väl lämpad för lunch eller middag och kan framställas på några minuter med väldigt lite prep arbete. När du använder en kryddig korv blandning, till exempel en varm korv eller en italiensk korv, är en söt-och-sur typ sås används ofta. Denna sötma är en kontrast till värmen i krydda i korven och typiskt kompletterar skålen med en liten mängd av ananas eller plommon till blandningen.

Vissa korv stir-fry recept replikera en kultur fordran mot berömmelse smaker. Så är fallet med söta korv med paprika och lök stek. Denna maträtt kombinerar den söta smaken av söt italiensk korv med smak av lök och grön paprika. Det är oftast serveras på en bädd av vitt eller brunt ris och toppad med en ljus sås som skapats av de glas woken med en liten mängd av Saki, ett traditionellt asiatiskt risvin. Medan huvuddelen stil av korv är lätt att använda i stek stil av matlagning, många stek recept använd länken-typen, rökt korv skuren i strimlor eller små bitar. Detta är vanligtvis en mycket flavorful kött som kan passera sin smokey smak tillsammans med de övriga ingredienserna i skålen.

Hemligheten till en lyckad stek är hög värme. För de flesta rätter, bör woken vara rykande het innan någon ingrediens placeras i pannan för att börja tillagningen. Maten ska röras kontinuerligt för att förhindra bränning och att göra vissa att alla sidor av ingredienserna kokas lika. Vissa recept kräver ingredienserna som ska tillagas individuellt och sedan bort från woken att låta nästa ingrediens som ska tillagas. När alla ingredienser har kokats, är hela korv stek måltid placeras i wok tillsammans och rewarmed.

  • Raw korvar.
  • Kielbasa, som ofta ingår i korv stek.
  • Nästan alla typer av korv kan användas i stek.