Vad är det bästa Förlossningsdepression behandling?

July 16

Det finns en mängd av effektiva behandlingar för förlossningsdepression. Varje individ bör arbeta med sin läkare för att komma fram till en behandlingsplan som fungerar bäst för dem. De olika formerna av förlossningsdepression behandling inkluderar antidepressiva, psykoterapi och hormonbehandling. Dessutom, om stressen att ta hand om ett litet barn och hantera din depression ställer trycket på äktenskap, äktenskapsrådgivning kan vara till hjälp.

Antidepressiva läkemedel är en mycket effektiv behandling för postpartum depression behandling. Emellertid är antidepressiva används sällan som den enda källan av behandling för förlossningsdepression. Kombinerat med psykoterapi, kan de hjälpa många kvinnor som lider av svåra fall av förlossningsdepression att återfå sina liv. Kvinnor kanske inte vill ta antidepressiva under amning deras spädbarn. Om din läkare rekommenderar antidepressiva som postpartum depression behandling, se till att han eller hon inser att du är omvårdnad.

Psykoterapi är en viktig behandlingsmetod för kvinnor som lider av förlossningsdepression. Psykoterapi är också känd som samtalsterapi. Vissa läkare genomför individuella rådgivning sessioner, medan andra föredrar att genomföra gruppterapisessioner. Hursomhelst, det ger ett utmärkt sätt att se till att kvinnan får behandling och övervakning för hennes postpartum symptom.

Hormonbehandling är en annan effektiv postpartum terapibehandling. Man tror att många kvinnor lider av förlossningsdepression på grund av de drastiska hormonförändringar som sker efter att de föder. Efter förlossningen, en womanâ € s nivåer av östrogen och progesteron sjunka. Hennes sköldkörtelfunktion kan också ändras drastiskt. Alla dessa förändringar i den kemiska sammansättningen av kroppen kan leda till förlossningsdepression.

Många män och kvinnor kämpar med att byta roller efter ett barn föds. Om kvinnan lider av förlossningsdepression, kan dessa utmaningar blivit ännu tydligare. Även äktenskapsrådgivning kommer inte att räcka för att dra en kvinna ut ur förlossningsdepression, kan det vara ett nyttigt tillägg. Effektiv äktenskapsrådgivning visar par hur man handskas med varandra och förstår vad den andra personen går igenom. Detta delade empati kan hjälpa ett par som kämpar med de utmaningar som depression samt en ny bebis.

Det är viktigt för kvinnor som lider av förlossningsdepression att söka vård. Förlossningsdepression kan störa en womanâ € s förmåga att ta hand om sitt barn. I svåra fall kan hälsa den nya bebisen äventyras av ett motherâ € s depression. Medicinska ingrepp är det bästa sättet att hitta en effektiv förlossningsdepression behandling. â € ƒ

  • Antidepressiva är ofta en del av en depression behandlingsplan.
  • Behandling för förlossningsdepression kan inkludera psykoterapi, som också är känd som samtalsterapi.
  • Att föda ett barn kan orsaka en kvinna att bli överväldigad av många skäl.
  • Amning kan minska risken för förlossningsdepression.
  • Äktenskap rådgivning kan vara nödvändig om förlossningsdepression påverkar båda parter.
  • Nya mammor måste få tillräckligt med sömn och äta en näringsrik kost för att effektivt bekämpa depression och trötthet.
  • Förlossningsdepression uppstår vanligtvis inom en månad efter en kvinna har fött.