Hur du ansluter till en trådlös hotspot med Windows 7

January 16

Trådlösa hotspots är platser där en eller flera trådlösa nätverk är tillgängliga för allmänheten att använda, till exempel ett bibliotek eller kafé. Det är lätt att ansluta till en trådlös hotspot med Windows 7 eftersom programvaran ser ständigt för en fungerande Internetanslutning.

Om Windows 7 hittar en hotspot, skickar den informationen till Internet Explorer och du är bra att gå. Om den inte hittar hotspot på egen hand eller om det finns fler än ett nätverk tillgängligt, måste du guida Windows 7 genom processen.

 1. Slå på din bärbara dator trådlös adapter, om det behövs.

  Hur du ansluter till en trådlös hotspot med Windows 7

  Du kan ofta slå på den med en klick i Mobilitetscenter. Alternativt kan du behöva trycka på manuella omkopplaren någonstans på fallet eller koppla in en trådlös adapter.

 2. Klicka på din aktivitetsfältet: s nätverksikonen.

  Hur du ansluter till en trådlös hotspot med Windows 7

  Windows 7 visas alla tillgängliga alternativ för anslutning med Internet - inklusive eventuella trådlösa nätverk inom räckhåll.

 3. Anslut till det trådlösa nätverket genom att klicka på dess namn och klicka på Anslut.

  På många ställen, klicka på Anslut kan ansluta din bärbara dator till Internet direkt. Men om din bärbara dator ber om mer information, gå till steg 4.
 4. Ange trådlösa nätverkets namn och säkerhetsnyckel / lösenord, om bad.

  Om du har valt en Namnlösa nätverk, måste du ange rätt nätverksnamn. Beroende på nätsäkerheten, kan du även behöva en säkerhetsnyckel eller lösenfras.
 5. Klicka på Anslut.

  Windows 7 meddelar dess framgång.
 6. (Valfritt) Klicka på de två lådor, Spara denna Nätverk och Starta denna anslutning automatiskt.

  Windows 7 kommer att stuva nätverkets inställningar så att nästa gång du är inom räckhåll, kommer datorn automatiskt ansluta.

När du är igenom nätet, stänga av eller koppla din bärbara trådlösa kort att spara bärbara batterier.