Vilka är de livsmedel som bör undvikas med Acid Reflux?

January 20

Sura uppstötningar, halsbränna och matsmältningsbesvär kan utlösas genom konsumtion av vissa livsmedel. Särskilt störande är de livsmedel som innehåller höga halter av fett, mejeriprodukter, koffein eller citronsyra. Att veta vilka livsmedel att undvika med sura uppstötningar är viktigt att se till att de triggers av halsbränna och matsmältningsbesvär kan undvikas.

Sura uppstötningar, matsmältningsbesvär och halsbränna är ganska vanliga sjukdomar som utlöses som ett resultat av två viktiga faktorer. Konsumtionen av livsmedel som har en försurande effekt på kroppen orsakar överskott av magsyra som skall produceras, som sedan under återflöde eller regurgitated via den nedre matstrupen sphincter (LES). Den LES är den direkta kopplingen mellan matstrupen och magsäcken, och konsumtionen av vissa livsmedel kan ha en särskilt stimulerande effekt på LES, avkopplande det och låta livsmedel från magen för att resa tillbaka till matstrupen. De viktigaste inslagen i de livsmedel som bör undvikas med sura uppstötningar är de som antingen surgöra kroppen eller stimulera LES, vilket kan göra att slappna av.

För personer som lider av halsbränna eller sura uppstötningar, antagande av ett syra reflux diet eller en diet balanserad i potenz Hydrogen (pH) kan vara till hjälp. Planeringen av dessa dieter är viktiga eftersom de måste koncentrera sig på de livsmedel som har ett mer neutralt pH och därmed en mindre volatil effekt på LES. En sura uppstötningar kost måste också ta hänsyn till livsmedel som förvärrar halsbränna eller sura uppstötningar och antingen begränsa intaget av dessa livsmedel eller eliminera dem helt.

Livsmedel som orsakar LES slappna är generellt stekt mat, mejeribaserade produkter, kött med hög fetthalt, kakor, choklad och tjocka såser såsom majonnäs. Pepparmynta är också känd för att stimulera LES och vara en komponent i sura uppstötningar. Andra livsmedel för att undvika med sura uppstötningar är de som orsakar överproduktion syra i magsäcken, inklusive citrusfrukter, tomater, rå lök, kryddstark mat, alkohol, kolsyrade drycker och koffein.

Den metod som livsmedel bereds kan ha en effekt på sura uppstötningar. Till exempel kommer bakning snarare än stek livsmedel har ett mindre surgörande effekt på magen. Den tid på dagen som en måltid äts är också viktigt, eftersom en större måltid sent på kvällen eller äta precis före sänggåendet kan leda till halsbränna och sura uppstötningar. Detta beror på att kroppen har tillräckligt med tid för att smälta mat korrekt innan sömn.

 • Stekt mat, såsom lökringar, kan utlösa sura uppstötningar.
 • Personer med sura uppstötningar kanske vill undvika tjocka såser, som majonnäs.
 • Livsmedel med höga halter av fett bör undvikas av dem som arbetar med sura uppstötningar.
 • Glögg kan smaka bra, men det kan göra sura uppstötningar värre.
 • Kolsyrade drycker bör undvikas när man hanterar sura uppstötningar.
 • Apelsiner, vilket kan orsaka sura uppstötningar.
 • Kryddig och tomatbaserade livsmedel, som chili, kan orsaka sura uppstötningar.
 • Kaffe innehåller koffein, vilket kan utlösa sura uppstötningar.
 • Tomater kan förvärra sura uppstötningar.
 • Alkohol, inklusive vin, kan göra sura uppstötningar värre.
 • Choklad kan sämre sura uppstötningar för vissa människor.
 • Människor som lider av sura uppstötningar borde förbjuda citrusfrukter från kosten.
 • Personer med sura uppstötningar kan finna att mejeribaserade produkter ökar sina symtom.