Vad är en Ethernet Switch?

October 29

En Ethernet-switch är en nätverksswitch som överför data med Ethernet standardpriser. En Ethernet är en samling av datornätverksverktyg förs samman med en specifik uppsättning standarder. En nätverksswitch är en annan term för en enhet som ansluter olika delar av ett datornätverk tillsammans.

Utvecklad i 1980, är ​​Ethernet-nätverk baserade på standarden IEEE 802.3. Ethernet-modellen har ersatt den token ring och ARCNET modeller av lokala nätverk. En Ethernet-switch måste kunna överföra data vid en viss nivå för att säkerställa de anslutna datorer och enheter allt fungerar korrekt.

För att betraktas som en Ethernet-nätverk, måste switchar och hubbar bära antingen 10/100 megabit per sekund (Mbit / s) eller 10/100/1000 Mbit / s-portar. Ethernet-switchar finns även i större storlekar, upp till 10 Gigabites per sekund (Gbit / s) portar. Det är viktigt att komma ihåg att medan både switchar och hubbar måste kunna möta den grundläggande standarden, kan switchar har flera portar som arbetar vid olika hastigheter.

En Ethernet-switch är trafikledningscentralen för det lokala nätverket (LAN). Ett LAN är en metod för att ansluta flera datorer, skrivare, Internet-routrar och annan utrustning. De nätverksväxlar krävs för att hantera överföringen av datapaket mellan flera enheter.

Den vanligaste användningen av de grundläggande 10/100 Mbit / s switch är att hantera ett litet kontor eller hemmanätverk. En standardkonfiguration skulle omfatta fyra datorer, en skrivare och en Internet-router. Switchen säkerställer att information kan skickas mellan anslutna.

I ett LAN-konfiguration, till Ethernet switch funktionerna skapar microsegmentation. Varje dator har en dedikerad Internet bandbredd och anslutning till andra enheter i nätverket. Denna struktur gör alla enheter att fungera till sin fulla kapacitet utan att påverka de andra anslutna enheter.

Ethernet switch hanterar dessa anslutningar genom att använda en tabell som listar alla destinationsadresser och de anslutna portarna. När ett datapaket tas emot av omkopplaren, läser den adressen från rubrikinformation och skapar sedan en tillfällig anslutning mellan de två adresser. Datapaketet dirigeras sedan till destinationen och anslutningen stängdes.

För att förstå hur en Ethernet-switch funktioner, tänker tillbaka på de ursprungliga telefonoperatörer. Operatören skulle avlyssna alla inkommande samtal och avgöra vem som ringer ville vara ansluten till. De skulle sedan in en kabel i mottagarna facket och skapa en tillfällig anslutning för att underlätta kommunikationen.

När samtalet var klar, skulle teleoperatör frigöra anslutningen, vilket gör den linjen för nästa ringer. Ethernet switch fungerar som operatören, hantera tillgängliga resurser för maximal effektivitet och samtidigt säkerställa att lämpliga anslutningar görs. Effektiviteten av omkopplaren ökar effektiviteten i nätverket.

  • En Ethernet-kabel.
  • Kabel testare kan användas för att felsöka problem med ett Ethernet-nätverk.
  • Ethernet-kablar ansluten till en Internet switch.
  • Fyra Ethernet-uttag på baksidan av en router.
  • Många datoranvändare är bekant med Ethernet-kabel, eftersom det är vad de ansluter till sin dator eller höghastighetsmodem för att ansluta till Internet.