Hur man förhandlar lön med nya medarbetare

June 24

Efter att ha fått en potentiell employeeâ € s svar på ditt erbjudande, vara beredd att förhandla. Arbetssökande har idag tillgång till ett överflöd av information om löneförhandling genom webbplatser och böcker, så de flesta kommer in i mötet kunnig i ämnet. För att nå en rättvis uppgörelse, måste du vara lika förberedda.

Hur att bestämma hur mycket du € re villiga att förhandla om ett employeeâ € s lön

Det första steget är inte olik den i någon annan form av förhandlingar. Om kandidaten antyder en högre siffra än du € ve erbjuds, kan du välja att öka mängden ditt förslag eller hålla sig till dina vapen. Om kandidaten håller driver, om du vill överskrida etablerade intervall beror i allmänhet på två faktorer: hur illa du vill att personen och den politik och prejudikat i ditt företag.

Fråga dig själv tre frågor innan du börjar lovande månen:

  • Finns andra, lika kvalificerade kandidater tillgänglig om den sökande säger nej? Om svaret är ja, hävstångs att göra boende ligger hos bolaget.
  • Har jobbet varit särskilt svårt att fylla, eller är marknadsvillkor gör att hitta och rekrytera lämpliga kandidater svårt? Om svaret är ja, hävstångs ligger hos kandidaten.
  • Kommer en starkare erbjudande vara betydligt i linje med befintliga lönenivåerna för jämförbara befattningar i ditt företag eller anställa Föreståndarens € s avdelning? Avsaknaden av en rimlig grad av intern kapital i ersättningsnivåer minskar den anda av lagarbete och rättvisa.

Inse att om du väljer att gå utanför Firma € s löneskalan för att vinna en stellar kandidat, riskerar du dålig moral bland befintlig personal bör de veta att en ny hyra i samma roll ägnas i högre takt. Bäst bevarade hemligheterna ofta får ut. Dessutom kan betala över skalan skapar en rättslig fråga om lönen ISNA € t rättvist fördelas mellan medlemmarna i din arbetskraft.

Icke-monetära incitament för att locka en potentiell anställd

Om du € re inte kunna matcha en candidateâ € s löneanspråk, överväga att utvidga andra komponenter i paketet. Sökande är ofta villiga att kompromissa om basen ersättning om eftergifter görs i andra områden.

Flexibel schemaläggning är en kandidat tilltalande alternativ som kommer att kosta dig lite till ingenting. Ger ytterligare ledighet eller möjligheter att jobba kan också vara acceptabelt att en kandidat i stället för högre löner. Också överväga en signing bonus (se den närliggande sidofältet) eller en prestationsbaserad bonus efter en viss tidsperiod.