Vilka är de olika typerna av blommande buskar?

June 26

Blommande buskar finns i en mängd olika typer. De flesta är lövfällande, vilket innebär att de förlorar sina löv varje år, och vissa typer är vintergröna. Vissa typer är värme och torka-resistent, och andra typer föredrar fuktigare och svalare klimat. Särskilda typer är kända för att locka eller motstå olika vilda djur.

Denna mångsidiga grupp av växter kan lägga skönhet och intresse för utomhusmiljöer. Före plantering, bör trädgårdsmästare överväga regionala klimatet, mängden sol och skugga, typ av jord och dränering av planteringsområdet. De typer av växter som väljs ska kunna överleva i trädgårdsmästarens regionen, och utomhus utrymme bör utformas så att varje typ av blommande buske får tillräcklig solljus och vatten.

Olika typer av blommande buskar kan blomma under olika årstider. Trädgårdsmästaren kanske vill blanda typer såsom tidig våren blommar forsythia, mitten till slutet av våren blommande syrener och sensommaren och hösten blommande rosor av Sharon. Trädgårdsmästare i varmare zoner kan också plantera kamelia och väljer rosa, lila eller röda blommor för extra vinterfärg. Genom svindlande bloom gånger, ser trädgården fräsch och intressant hela året.

Trädgårdsmästare kan också välja växter med olika typer av bladverk att njuta nya utseende varje säsong. Vissa typer av hortensia har bladverk som förvandlar lysande färger i höst. Andra växter, såsom Hollies, producerar ljusa röda bär, som är tilltalande mot snöig-vit vinter bakgrunder i kallare klimat.

Blommande buskar kan också användas som häckar eller skärmar för att lägga privatliv till en gård eller trädgård. Olika typer av buskar som växer till olika höjder kan kombineras för att ge den önskade screeningen påverkar samt naturlig skönhet och värme, vilket en trä eller tegel staket kanske inte. Vid användning av dessa buskar detta sätt bör trädgårdsmästaren se till att var och en kommer att få den mängd sol den behöver.

Många trädgårdsmästare är också bekymrade för vilda djur, och vissa typer av blommande buskar är särskilt kända för att locka vilt. Ett vanligt exempel är fjärilsbuske, som kan attrahera inte bara fjärilar utan även kolibrier och bin. Hibiscus, azaleor och rhododendron är andra buskar som är kända för att locka fjärilar.

Även fjärilar, kolibrier och bin kan vara välkomna trädgårdar gäster, många trädgårdsmästare inte ha rådjur äter sina trädgårdsväxter. Vissa typer av växter anses hjort-resistenta, i det att de är mindre attraktiva till rådjur. Den fjärilsbuske, vissa typer av Forsythia, och hortensia är bland de rådjur resistenta blommande buskar.

  • Hibiskus buskar locka fjärilar.
  • Syrenerna blommar i mitten till slutet av våren.
  • Vissa blommande buskar locka fjärilar.
  • En hortensia blommar.