Hur kan jag få mina barn att läsa mer?

June 17

Det allra bästa sättet att få barnen att göra något är att lära dem genom exempel. Ibland, stänga av TV: n och sitta ner med en god bok. Om du gör det kommer att hjälpa ditt barn lära sig hur viktigt läsning är, och du kommer inte att behöva säga ett ord.

Det är också en bra idé att läsa sagor för din lilla pojke eller flicka från en mycket tidig ålder. Som din son eller dotter växer, ni två kan läsas tillsammans. Turas om att läsa en berättelse till varandra, eller läsa en sida och sedan har ditt barn läsa nästa sida och så vidare. Berätta historien med entusiasm och var inte rädd för att verkligen komma in i det och göra roliga ansikten och röster. Om du gillar att läsa tid, så kommer dina barn.

Om du ger ditt barn en bok som en gåva, kommer det betyda hur viktigt böcker är till dig. Redan innan han eller hon kan läsa, kan du ingjuta en kärlek till böcker. Köp klassiker och samlingar av böcker i alla genrer för att hålla intresset högt. Uppvisar nyfikenhet i vad ditt barn är för närvarande läser, och ställa några enkla frågor om varje bok. Undvik att trycka för hårt eller det kan kännas som att du kräver en bok rapport, och som kommer att ta det roliga i det.

Om ditt barn har problem med läsning, kan han eller hon inte tycker att det är väldigt roligt att läsa. Försök att arbeta med ditt barn och lär där svårigheterna ligger. Lyssna på honom eller henne läsa högt. Om den hjälp som behövs går utöver vad du kan erbjuda, söka hjälp av en lärare, handledare, eller ett kunskapsprogram. Många skolor erbjuder extra kurser i läsning, och vissa bibliotek erbjuder läsprogram också.

När ditt barn har ett bättre grepp om behandlingen kommer lusten att läsa växa. Var uppmuntrande och försöka att inte visa frustration på tillfälliga bakslag som kan uppstå från tid till annan. Hitta böcker som är av stort intresse för dina barn, och detta kommer att fungera som en källa till motivation för vidare läsning.

Även om ditt barn inte kräver läsning hjälp, ta honom eller henne till biblioteket för att registrera dig för ett lånekort. Besök biblioteket regelbundet och uppmuntra din son eller dotter att prova flera olika typer av böcker. Gör det till en viktig, speciellt tillfälle. Du kommer både att börja se fram emot dessa utflykter och möjlighet att koppla av och njuta av en god bok i lugn, lugn atmosfär av biblioteket.

Om du berömma din son eller dotter när de läser hellre än att titta på tv eller spelar tv-spel, och belöna dem varje gång de träffas ett nytt mål, kommer att läsa snabbt blivit en normal del av dina barns rutin.

  • Ett barn som har svårt att läsa hittar inte det roligt.
  • Många föräldrar tar sina barn till biblioteket regelbundet för att uppmuntra dem att läsa mer.
  • Att begränsa den tid barnen tillbringar framför TV och spela videospel kan leda till mer läsning.
  • Om en person vill att deras barn att läsa mer, bör de hitta böcker med ämnen som är av stort intresse för barnet.
  • Barnen kan njuta av behandlingen till en släkting.
  • Böcker som innehåller gott om bilder kan uppmuntra barn att bli intresserade av läsning.
  • Läsa ett barn på regelbunden basis kan uppmuntra henne att läsa på egen hand.
  • Att ge böcker till ett barn som en gåva kan bidra till att uppmuntra mer läsning.