Hur undviker jag betalkort bedrägeri?

November 22

Ett betalkort är en elektronisk plånbok laddad med den totala kontanta i ditt bankkonto; betalkort bedrägerier kan avyttra dig av allt det pengar om du inte är försiktig. Bära ett bankkort är en öppen inbjudan till en skurk till, bildligt talat, dopp i fickan och ta bort alla dina pengar. Du kan skydda dig från betalkort bedrägerier genom att hålla din personliga kod (PIN) och annan relevant personlig information till dig själv, och genom att välja en säker sedelautomat (ATM) webbplats för att ta ut kontanter eller en pålitlig anläggning med en legitim point-of -sale (POS) terminal för att göra en debiteringstransaktion. Att vara selektiv och försiktig med online köp, och övervaka dina transaktioner och balanskonto regelbundet kan hjälpa dig att undvika betalkort bedrägerier också.

PIN du har tilldelat ditt betalkort fungerar som en nyckel till att komma åt ditt bankkonto. Låta någon annan vet din PIN-kod är detsamma som att ge honom eller henne nyckeln till din kassa att ta alla pengar du har. Allt personen har att göra då är att vänta på en tur paus för att få tag på ditt betalkort, eller han eller hon kan stjäla ditt betalkort. Undvik att vara ett offer för denna typ av betalkort brott genom att memorera din PIN istället för att notera ner det på ett papper, eller ännu värre, på betalkort själva. Håll också ditt betalkort på ett säkert ställe där du har ensam tillgång.

Memorera din PIN-kod och säkra ditt betalkort på ett säkert ställe betyder inte dock att du redan helt säker från betalkort bedrägeri. Vissa människor kan kopiera PIN och annan relevant kontoinformation som finns i magnetremsan på ditt kort genom manipulering av ATM ligger i oprioriterade områden eller ATM platser som inte är utrustade med en övervakningskamera. En oärlig och intrigerande disk personal en butik kan också vidarekoppla ditt betalkort till en datafångst maskin som ser ut som den verkliga POS för att få din PIN-kod och annan relevant kontoinformation. Innan du vet ordet av har en bedragare redan dupliceras ditt betalkort och använde den för att göra inköp och kontantuttag.

Online shopping erbjuder bekvämligheten med att betala för varor och tjänster med ditt betalkort. Du måste dock vara försiktig med ökända personer som spionera på webbplatser genom att använda nätverks TDE som kan fånga data om ditt bankkonto. När dessa skrupelfria människor få din kontoinformation, kan du bli utsatt för betalkort bedrägeri. Se till att den plats där du gör en transaktion verifieras som en säker plats. Webbplatser som är säkra placerar normalt en säkerhetssymbol längst ned på webbsidan för att ange att alla data du knappa in via formuläret på webbplatsen krypteras före sändning.

Att hålla reda på alla betalkort transaktioner och utestående saldot på ditt konto kommer att hjälpa dig att upptäcka otillåten användning av ditt betalkort. Den obetalda skulden du beräknad efter avdra dina debettransaktioner bör vara samma som balansen återspeglas i din tryckta kontoutdrag, vilket också kan ses på nätet. Om det finns avvikelser, ring din bank för att lösa oenigheten och inleda en undersökning om det behövs.

I händelse av att du blir utsatt för betalkort bedrägeri trots att alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, ring din bank för att omedelbart spärra kortet. Om du har en annan bankkonto, överföra saldot av äventyras bankkort till det andra kontot. Detta kan göras snabbt genom att transaktions elektroniskt via bankomat eller använda online som tillhandahålls av banken för att komma åt ditt konto.

  • Regelbundet övervaka transaktioner på nätet för att undvika betalkort bedrägeri.
  • Använd endast betalkort när du gör inköp från betrodda anläggningar.
  • Fragmentering ett betalkort som inte längre används kan bidra till att undvika bedrägerier.
  • Ett sätt att undvika betalkort bedrägerier är att välja en säker ATM.