Pensionerad Racing Greyhounds: Växa upp i omkörningsfilen

June 13

Tidig puppyhood för de flesta vinthundar från bra gårdar är ungefär som puppyhood för andra hundar som är uppfödda av ansvariga uppfödare. Bra uppfödare inser att hantera och vårda är kritisk. De tar sig tid att introducera sina valpar till massor av olika typer av människor och förbereda dem för sevärdheter, dofter och ljud de kommer att uppleva på banan. Dessa ägare och kennel operatörer tror att glada hundar är bättre åkare. Greyhounds som inte hanteras och vårdas som valpar är problematiska när de når spåret - att de inte tränar lätt, de brukar inte köra bra, och de är helt enkelt svårt att hantera. Till skillnad från de flesta andra valpar, är Greyhound valpar hålls hos sina syskon i flera månader.

Innan valparna är 3 månader gamla, de är tatuerade med sina nationella Greyhound Association (NGA) identifikationsnummer. Dessa tatueringar unikt identifiera varje hund. Inga två åkare har samma öron tatueringar. Tatueringen i en Greyhound vänstra öra är hans kull registreringsnummer, som tilldelas av NGA. Tatueringen i hans högra öra identifierar en specifik valp i den kullen. Tatueringen i ditt pensionerade racer högra öra identifierar månad och år för hans födelse och beslutet i sin kull som han tatuerade. Den första siffran avser månaden han föddes, är det andra numret av sista siffran i år han föddes, och den sista siffran är den ordning i vilken han tatuerat (som kan eller inte kan vara hans födelse ordning i hans kull ). Så om din pensionerad racer högra öra tatuering läser 24C, betyder det att han föddes i februari (2) 1994 (4) och han var den tredje valpen i hans kull som ska tatueras (C). Dessa siffror är ibland svårt att läsa. Om du inte kan läsa dem, försök skiner en ficklampa bakom hund öra.

De skeden av livet

När valparna är ca 6 månader gammal, de är uppdelade i grupper om upp till fyra valpar. Dessa par kommer att spendera de närmaste sex till åtta månader tillsammans, leker med gamla plastflaskor, kör upp och ned stängslet linjer racing valparna i angränsande körningar, gräva hål, leka hide-and-seek, och hänger i en plaskdamm i sommarvärmen. De får lära sig seder som koppel promenader, och de får sina näsor stötte för att hoppa på människor. Valparna lära sig grundläggande verbala kommandon som kommer att bli viktiga i sina racing liv. De introduceras till munkorgar, och ibland går de till travet för mycket långsamma körningar. Ansvariga ägare uppmuntra dessa typer av aktiviteter som främjar gott uppförande och personlighet. Ljud temperament och utbildning är lika viktigt i racing som det är i vardagsrummet.

Vid 12 till 14 månaders ålder börjar hundarnas träning på allvar. De flyttade till en kennel rum tillsammans med sina kullsyskon och de hundar från två eller tre andra kullar. I kenneln rummet, de är inrymt i trådbackar staplade rad ovanför varandra (med honorna oftast inrymda i den övre raden). En radio spelar dygnet runt för att hjälpa till att blockera ut ljud från andra kennel rum, anländer och avgående fordon, och andra ljud som kan störa de vinthundar. Fyra gånger per dag, de vinthundar slås ut (släpps ut i ett inhägnat område för ungefär en timme varje gång). När de är ur sina lådor, de har en chans att eliminera och leka med de andra förare från deras kennel rummet. Under denna tid, är lådorna rengöras och sängkläder är utvilad. De återvänder till sina lådor och få lite öron gnuggar, fester, och petting innan lådan dörrarna är stängda.

Mellan åldrarna 12 och 14 månader, är Greyhounds tas till träningsspåret en gång i veckan. Från ålder 14 månader tills de flyttar till banan permanent (vid ca 18 månaders ålder), tas de till utbildning spår två gånger i veckan.

När valparna kommer till banan, deras tidiga erfarenheter med hantering och exponering för nya människor och situationer återigen att spela en viktig roll. Om en racer inte hanterades i stor utsträckning som en valp och utsätts för massor av nya människor och situationer på ett positivt sätt, kan övergången till livet på banan vara stressande.

Livet på banan

När Greyhounds har permanent flyttat till travet, de tävla om två gånger i veckan, tävla mot andra hundar som också är nybörjare. Greyhounds som inte gör bra är pensionerade, även om de bara kan vara ca 2 år gammal. Om en Greyhound vinner, börjar han att klättra i årskurs och tävla mot bättre och bättre hundar. Som en hund åldrar, börjar han att förlora och flyttar ner i klass. Han kan också flytta ner i klass när han återvänder till racing efter att han återhämtar sig från en skada. Så småningom kommer han att pensionerad från racing. Vissa exceptionella hundar kommer att användas för avel. De lyckliga, när de är pensionerade, kommer att antas i hemmen som ditt. De olyckliga dödas.

Många adopters vill veta vad folk i racing branschen är liknande. Även om inte alla adoptionsgrupper kommer överens, de människor som föder eller egna racing vinthundar, tåg racers, eller driva racing kennlar är lika olika som någon annan grupp av människor. Det betyder att de är lika bra, dåliga eller likgiltiga som någon grupp människor. Vissa ägare minns inte sina hundar om inte hundarna tjäna pengar och har inget intresse av sina hundars terminer när deras karriärer slutar. Andra uppfödare eller ägare tar bilder på varje hund innan de skickar honom till banan för att börja sin karriär. De säger adjö med en kram och kyss och innehålla en not till hunduppfödare eller tränare med information om varje enskild hund.

Rörelsen mot adoption

Före 1980-talet, var nästan alla racing Greyhounds dödades i slutet av sin karriär. I början av 1980-talet, välrenommerade bransch människor och allmänhetens uppmärksamhet kombineras för att fokusera uppmärksamheten på detta problem. På den tiden var en del samvetsgranna uppfödare redan placera sina Greyhounds i goda bostäder i ändarna av sina karriärer, men det fanns ingen organiserat försök att göra det. Vid ett tillfälle var det beräknat att 60.000 vinthundar höll på att förstöras årligen. I början av 1990-talet började branschen att tillhandahålla uppskattningar av antalet adoptioner baserade på deras skivor. År 1991 var cirka 52.000 vinthundar föds, men endast 7.000 antogs.

Under de senaste tio åren, tack vare insatser av människor i branschen och arbetet av mer än 200 engagerade adoptionsgrupper, har det skett en dramatisk förändring i öde pensionerade racing vinthundar. År 1999 hade antalet racing Greyhound valpar födda sjunkit till cirka 33.000. Det uppskattade antalet faktiskt tillgängliga för adoption per år är omkring 25.000. Under de senaste åren har antalet pensionerade racers antagna planat ut på ca 18.000 per år. Även om racing industrin gör en hel del för att minska antalet åkare som föds upp och uppmuntrar uppfödare och tränare att göra pensionerade racers tillgängliga för adoption, är antalet åkare födda fortfarande högre än det antal som antas. En hel del arbete återstår att göra för att se till att förare placeras i kärleksfulla hem som ditt i slutet av sin karriär.