Vad är en Penny Press?

July 16

Termen "penny tryck" kan ha flera olika betydelser, bland annat den ursprungliga historiska betydelsen av en viss typ av tidningen vanligen hawked på gatorna under 1800-talet. Alla dessa betydelser kretsar kring öre, en liten enhet av mynt som är gemensam för många valutor. Pennies är vanligtvis bland de minsta valutaenhet, och termen "penny" används ibland för att antyda att något är billigt eller lågt värde.

Historiskt ett öre pressen var en kvällstidning släcka till priset av ett enda öre. Dessa tidningar började dyka runt om det 19th århundradet som konkurrenter för upplagor som kostar något mer. Tidningen var klassiskt gjord med billigare material, och personalen minimeras användningen av gravyrer och andra dyra funktioner för att hålla kostnaderna låga nivåer. Ursprungligen var dessa öre pressar helt enkelt tänkt att vädja till människor som var tätt med sina pengar, men så småningom började de fylla en specifik social nisch, tack vare deras låga kostnad.

Medlemmarna i arbetsgruppen och lägre klasser som inte hade råd tidningar hade råd att köpa ett öre press, så dessa papper började täcker sociala frågor av intresse för dessa grupper, som ger nyhetsbevakning där ingen hade funnits tidigare. Många öre pressar behandlade också politiska frågor, och de ingår kommentaren om nya politiska och sociala frågor. Även om dessa tidningar var billiga och ibland sensationell, de var en uppskattad källa till nyheter för många människor som annars skulle ha berövats information.

Penny pressar har till stor del fallit i glömska, men några små förlag ser till dem som öre pressar. Dessa förlag producerar chapbooks och andra små volymer som ofta billiga och tillverkas i små upplagor, och det kan vara svårt att få publikationer ett öre trycker utanför det område där den är belägen. En mängd olika författare kan bäras av en penny press, och pressen erbjuder oftast postorder, ibland säljer allt via mail istället för att gå via distributörer.

Människor kan också hänvisa till en press ett öre maskin som en "penny press." Dessa maskiner är konstruerade för att producera nyheter som görs genom att utsätta ett öre till enorma tryck och prägling den med en design. Favoritturistattraktioner har ofta ett öre press som människor kan använda för att göra en billig souvenir, och vissa människor gillar att samla plattade och stämplade pennies från olika platser de har besökt.

  • Penny press tidningar började som ett forum för att täcka arbetarklassens frågor.