Skydda din personliga tid

September 7

Min son sa något ganska djupgående häromdagen, och eftersom att höra det jag inte har kunnat få den ur mitt huvud. Han sade att det finns inget mer värdefullt att en man kan spendera sedan hans tid. Det som verkligen gör denna djupgående är det faktum att min son är bara 10 år gammal. Jag fann det helt fantastiskt att något som har tagit mig över trettio år att inse och förstå förstods så tidigt av min son.

Detta fick mig att tänka på vikten av att skydda personlig tid och använder den klokt. För många människor kan det verka som det enda sättet att skydda din personliga tid är genom att helt skära av sig från resten av världen, men det finns ett annat sätt. Genom att organisera ditt liv lite mer effektivt, kan du lättare skydda din personliga tid.

Ett sätt att skydda din personliga tid är att helt enkelt be dina vänner, släktingar eller kollegor för att ge dig ett samtal eller skicka en text innan de hoppar i. Genom att göra detta du kommer att kunna ha åtminstone en liten varning innan deras ankomst, eller så kan du ge dem förvarning att du inte är tillgänglig för vad de kan ha i åtanke. Många gånger om du har människor gör detta, de inser att du inte alltid tillgängliga till sitt förfogande, men att din personliga tid är din tid. Detta kan vara en stor hjälp för att skydda någons personliga tid.

Jag har hittat en sak att vara av största hjälp när det gäller att skydda min personliga tid, och det är vana att lämna arbetet (och arbetsrelaterade problem) på jobbet. Jag fann att genom att föra hem antingen arbetsprojekt eller andra typer av problem eller funderingar från jobbet, som jag inte riktigt tillät mig själv att ha personlig tid. Jag var faktiskt helt enkelt fortsätta mitt arbete, utan helt enkelt på en annan plats. När det blev känt att jag gjorde detta på jobbet, mina medarbetare, för att inte nämna min chef, kände absolut inga betänkligheter inkräktar på min tid (utan kompensation av något slag). Naturligtvis, det var inte något som satt väldigt bra med antingen min fru eller mina barn, vilket leder till mer problem och mer slöseri av min personliga tid.

Genom att göra det känt, i stort sett all önskvärd tydlighet, att jag inte är tillgänglig för arbetsrelaterade frågor när jag inte är på jobbet, har jag kunnat för att skydda min personliga tid. Min nuvarande arbetsgivare vet att jag är tillgänglig för arbetsrelaterade frågor endast i nödfall. Medan vissa kanske tror att detta har stoppat min karriär, genom att kunna avgränsa mitt personliga och professionella liv har mina handledare faktiskt sagt att de var imponerade av de gränser som jag satt upp.