Vad är en Roddmaskin?

July 2

En inomhus roddare, som också ibland kallas en roddmaskin eller en ergometer, är ett träningsredskap som är tänkt att simulera upplevelsen av rodd eller vricka. Denna anordning har ett hjul på framsidan av den maskin som är ansluten till ett rep eller en kedja. Ansluten till änden av denna lina eller kedja är ett handtag som greppas av användaren, som drar i den med båda händerna. Medan du drar, glider användaren bort från hjulet på en rörlig sits, fötterna fast i stigbyglar som ligger nära basen av hjulet. Hjulet skapar motstånd som är tänkt att simulera motstånd som en roddare upplevde drar paddeln av en åra genom vatten.

Det finns ett antal skäl till varför en person kan använda inomhus roddare. Dessa maskiner används regelbundet av medlemmar i rodd team och entusiaster av sporten. En inomhus roddare kan också användas som en del av ett viktminskningsprogram eller som en del av ett träningsprogram för att bibehålla konditionen. En av fördelarna med att använda en inomhus roddare är att maskinen fungerar ett antal muskelgrupper i kroppen. Medan armar och ben är riktade, korrekt utföra en stroke på en inomhus roddare också engagerar magmusklerna.

Det finns en annan typ av inomhus roddare som använder kolvar för resistens istället för ett hjul. Dessa typer av roddare är mycket mindre vanliga och är inte ofta i träningsfaciliteter. De är dock tillgängliga för köp och används ibland för hemma utöva rutiner. Roddare som tränar för sporten brukar föredra att använda roddare med hjul än roddare som använder hydraulcylindrar för resistens.

Liksom många bitar av modern träningsutrustning, har en inomhus roddare oftast justerbara nivåer av motstånd. Ju högre motståndsnivån, kommer hårdare en användare måste arbeta varje gång en simulerad stroke utförs. Många av dem är också utrustade med små skärmar som visar information om sin träning. Den information som beräknas och visas kan inkludera den tid som man har spenderat utövar, antalet fot eller meter som man skulle ha rest om stroke utföras på maskinen hade utförts i en verklig båt, och antalet kalorier att användaren brann under övningen.

  • Roddmaskiner likna rörelserna används när man ror en båt.