Vad är Honey Fungus?

July 4

Honungsskiv eller Honungsskivling, är en typ av svamp som vanligtvis återfinns på stubbar och grenar av döda träd. I vissa fall är honung svamp också parasit på levande växter, vilket i slutändan kommer att döda dem. Av denna anledning, många trädgårdsmästare ogillar djupt honung svamp, trots dess värde som en smakrik matsvamp. Beroende på din hållning i honung svamp, kan du antingen vara upprörd eller glad över att hitta en patch. Om du samlar honung svamp för livsmedelsändamål, vara mycket försiktig, eftersom flera giftiga arter likna starkt honung svamp och felidentifiering kan leda till magbesvär eller potentiella neurologiska skador.

Honungsskiv sprider via rhizomorphs, långa rötter som sprider ut från mycelet, huvuddelen av svampen. De rhizomorphs ha formen av långa, smala svarta taproots, som liknar skosnören. Mycelet är en tjock vit matta av material, som vanligtvis finns under bark eller omger rötterna av en växt. När stimuleras att växa på hösten, avger mycel fruktkroppar, som tar formen av honungsfärgade klassiskt formade svampar som kan växa så stor som åtta inches (20 cm). Locket har en mörkare centrum, blixt för att guld i kanterna, och små skalor, med en vit spore print. Honungsskiv är bland de största levande organismerna i världen, med vissa exemplar som uppges ha ett mycel som sträcker för miles.

Honungsskiv kan också vara en mycket lång levde svamp om det inte är utrotad av människan. Människan har haft en lång historia med honung svamp och svampen har skrivits om i tusentals år. Förutom att vara parasit och ätbara, är honung svamp också självlysande, och kan orsaka en svag glöd i skogen på natten. I skogar med stora honungsskiv kolonier, kan skenet vara ganska tydlig på hösten, när svampen producerar fruktkroppar.

Honungsskiv bör inte ätas rå, på grund av sällsynta allergiska reaktioner som kan uppstå. När kokta, dock svampen helt säkert med en jordig smak som är ganska välsmakande sauterade och serveras vanligt, eller läggas till pastarätter, fyllningar, och rör frites. Prover för konsumtion bör ha en jämn färg och fast konsistens, med inga mjuka eller slemmiga fläckar, och kan lagras i en papperspåse i kylen i upp till en vecka. Före användning bör svamparna försiktigt borstas för att eliminera smuts.

Om honung svampen kolonisera din trädgård behöver snabba åtgärder vidtas. Alla koloniserade växter och träd bör rivas ut och förstöras så att svampen inte kan sprida sig. Dessutom kan du överväga att behandla trädgården med produkter utformade för att fördröja tillväxten av svampen. Vissa trädgårdsmästare rekommenderar också kantar sängar med tjock plast för att skydda växter från smitta. För att förhindra infektion, se till att plantera på väldränerad ren jord, och ge rätt kost. Honungsskiv frodas på utsvultna växter och i fuktiga eller vattensjuka områden.

  • Honungsskiv bör förvaras i en papperspåse i kylskåpet.
  • Mycel är huvuddelen av en svamp.