Vad är en digital kompass?

September 29

På sätt och vis är en digital kompass som sin analoga motsvarighet. Båda kompasser använder Eartha € s magnetfält för att avgöra vilken väg är North, och båda hjälper cyklister, vandrare, kartografer och trail beslutsfattare vet vilken riktning de är på väg. Skillnaden är att en analog kompass kan vingla på grund av rörelse och kan stöta störningar från starka magnetiska källor, så felaktighet är ett problem. En digital kompass är mycket mer exakt och robust, eftersom det bara kommer att använda Nordpolen som en vägledande mekanism. Bortsett från allvarliga vandrare och trail beslutsfattare, militären använder också dessa kompasser för bästa precision.

Kompassen, vare sig traditionell eller digital, är gjord för att hjälpa användarna vet vilken riktning de är på väg. Båda är tänkta att använda Eartha € s magnetfält för att avgöra vilken väg är North, och alla andra riktningar är baserade utanför detta. Med en traditionell kompass, medan det kan vara korrekt, det finns många problem med sin verksamhet. Om det finns magnetiska metallavlagringar i närheten, eller bara ett kraftigt magnetfält, kommer kompassen överväga insättning för att vara norr eller kommer att snurra planlöst. Nålen på en kompass kan också vingla, vilket kan göra att den visar fel riktning.

En digital kompass övervinner dessa problem. I stället för en skakig nål, denna typ av kompass har en digital skärm som presenterar de fyra primära riktningar och tydligt talar om för användaren vilken väg han eller hon står inför. Skärmen är lättare att se än en analog kompassnål, och kompassen i sig är mycket exaktare.

Istället för att bestämma riktningen utifrån magnetiska pulser, som kan vara felaktiga eller slumpmässig, bestämmer en digital kompass riktning med hjälp av Nordpolen som guide. För detta ändamål har kompassen oftast några globalt positioneringssystem (GPS) funktioner, som kan eller inte kan vara tillgängliga för användaren. Tillsammans med den här funktionen, de flesta digitala kompasser kommer med extra funktioner, såsom en termometer, och kan användas för att berätta riktningar till fots, på vatten eller i luften.

Digitala kompasser används av många olika människor och industrier, främst på grund av noggrannheten en digital kompass har över en traditionell modell. Flygbolag använder dessa kompasser för att se till att deras plan flyger i rätt riktning, och bilar som har kompasser innehåller vanligtvis digitala ettor. Militären använder också digitala kompasser att se till att det finns aldrig någon felaktighet under strid eller andra situationer.

  • Vandrare kan använda en digital kompass vid navigering vildmarksstigar.