Vad är Computer Insurance?

July 27

Computer försäkring är en form av försäkring som syftar till att skydda datorer från förlust, stöld eller skada. Medan en dator är troligen inte den dyraste bit av egendom en person kan äga, det är kanske en av de viktigaste. Datorer alltmer åberopas för många aspekter av kommunikation och datalagring. Att förlora en dator kan orsaka betydande huvudvärk, av vilka en försäkring plan kanske kan lindra. Det finns många typer av datorförsäkring, från grundläggande garantitillägg till full täckning planer, och de flesta kan anpassas till en individualâ € s specifika behov.

Även om inte alltid marknadsförs som försäkringar, garantiförlängnings politik är en av de mest köpta dator försäkringar. Merparten av tiden, datortillverkare säljer bärbara datorer, stationära datorer och annan hårdvara som omfattas av en begränsad garanti. Garantier är avsedda att skydda köparen från bär reparation eller ersättningskostnaden för defekta varor. En typisk garantitid är allt från 30 dagar till ett kalenderår, men tillverkare erbjuder ofta garantiförlängnings program till nya datorköpare. För en liten avgift, kan köpare fortsätta att skydda mot risken för fel eller defekt för uppemot flera år.

Majoriteten av garantiprogram omfattar inte oavsiktlig, eller användar tillfogade, skador. En garanti kan ersätta ett tangentbord som spruckit på grund av dåligt utförande, till exempel, men kommer normalt inte ersätta en som har haft kaffe spillts i den. För att försäkra sig mot yttre skador eller förlust, ofta behöver en dator ägare en separat försäkring.

I vissa fall kan homeownerâ € s eller renterâ € s försäkring täcker vissa skador eller förlust till en dator som ägs av försäkringstagaren. Stöld är nästan alltid omfattas, förutsatt att datorn var stulen från den försäkrade hus eller lägenhet. Datorer skadats av översvämningar, brand eller strömstöt på fastigheten ofta är, liksom. Som datorer växer allt mer mobila och portabla, men risken för förlust eller skada i hemmet minska. Försäkringar kan ofta anpassas för att täcka förlust eller skada hemifrån, men det täcker inte ingå automatiskt.

Vissa försäkringsbolag erbjuder politik med särskild inriktning mot datorer som kan köpas separat. Denna politik kan vara fysisk eller juridisk karaktär, och kan ofta skräddarsys för att passa dator ownerâ € s behov. Ett företag kan välja att köpa hela systemet försäkring för att täcka hela spektrat av nätverksservrar och alla länkade datorer, medan en högskolestudent kan välja en minimal hårdvara försäkring för att skydda en enskild dator.

Det enda som många dator försäkringsbolag inte erbjuder är uppgifter försäkring. Medan filer, foton och dokument som lagras på en hårddisk kan vara några av de viktigaste sakerna att datorns ägare, sätta ett pris på data kan vara svårt att göra. De flesta uppgifterna är också omöjligt eller nästan omöjligt att ersätta. Reglerna kan ge arbetskostnaden för att bygga företagets datamängder eller andra viktiga personer, men det är oftast i en dator ownerâ € s bästa intresse att regelbundet säkerhetskopiera data så att skada eller förlust till hårdvaran inte äventyrar de interna innehållet .

Olika typer av dator försäkringar kommit på olika kostnader, vanligtvis baserad på en prenumeration för en täckning bindningstiden. Politiska köpare normalt betala en viss premie belopp, på antingen en månad eller år, för att säkerställa täckning. Premium belopp beräknas vanligen som en faktor (1) risken att försäkringstagaren kommer att drabbas förlust; och (2) priset att kompensera för förlusten av försäkrad egendom. De flesta dator försäkringar är strukturerade på antingen en ersättare eller marknadsvärde modell. Skulle en skada uppstå, måste försäkringsbolaget antingen betala för att ersätta den täckta datorn direkt, eller ersätta försäkringstagaren för den skadade machineâ € s verkligt marknadsvärde, förutsatt skador är så stor att reparationer inte rimligen kan göras.

  • De flesta datorförsäkring täcker inte data förlorade från en hårddisk, vilket kan vara svårt att sätta ett pris på.
  • Computer försäkring täcker oftast defekta objekt.
  • Computer försäkring kan skydda mot stöld.
  • Högskolestudenter kan använda en grundläggande dator försäkring plan för att täcka sin laptop.
  • Computer försäkring kan täcka kostnaderna för reparationer.