Hur väljer jag det bästa Kids 'Shampoo?

July 24

Det bästa kidsâ € schampo kan vara olika för varje enskilt barn, så räkna ut vilken sort som fungerar bäst för dina barn kan ta lite trial and error. Först bör du överväga om ditt barn har någon särskild tillstånd eller hårtyp som kan kräva särskild behandling. Exempel innefattar psoriasis, mjäll, eller grovt hår. Du bör också överväga saker som doft, mildhet, och din familj budget när de fattar beslut. Åldern på ditt barn bör också vara en faktor, eftersom spädbarn och mycket små barn kräver ofta speciella formuleringar.

Om ditt barn är yngre än tre eller fyra, kanske du vill använda en baby formulering kidsâ € schampo. Dessa är i allmänhet mycket mild för att förhindra skador om lödder ta sig in i din childâ € s ögon. De är också mindre sannolikt att orsaka hudirritation, eftersom de flesta barn i denna ålder har mycket känslig hud.

Allergivänliga sorter finns om ditt barn har en speciell hudåkomma, eller om han eller hon har en historia av allergier. Vissa innehåller även lugnande ingredienser för att lindra eventuella klåda eller irritation som kan åtfölja hud frågor som eksem eller psoriasis. Specialiserade formler för varje enskild tillstånd kan också vara tillgängliga, antingen genom recept eller säljs på apotek över disk.

Bortsett från att behandla eller förebygga en hud problem, välja den bästa kidsâ € schampo är verkligen en fråga om personlig smak. Du kan göra ditt val baserat på doften, struktur eller formulering av schampot. Om du har svårt att få ditt barn att sitta still tillräckligt länge för en grundlig tvätt, kanske du vill gå med en två-i-ett schampo och balsam istället för att använda varje punkt separat för att skära stegen i hälften. Å andra sidan, kan barn som älskar att tvätta håret njuta schampo med särskild seriefigur tema eller färg.

Du kan välja en kidsâ € schampo formulerad för speciella hårtyper, om tillgängligt. Till exempel, om ditt barn har torrt eller lockigt hår, du kommer antagligen behöva en fuktgivande schampo för att tämja någon frizz eller råhet. Barn med fint eller tunt hår kan behöva något ljus som vann? € t tynga ner under dagen.

Även vikten av att använda ekologiska råvaror fortfarande forskat, har det funnits några studier som tyder på att schampo, balsam och andra hälso- och skönhetsartiklar kan ha potentiellt skadliga kemiska tillsatser. Om detta är ett bekymmer för dig, är det ekologiskt tillverkade alternativ finns på de flesta hälsokostbutiker eller på nätet, och alltmer i dagligvaruhandeln. Dessa kan inte vara lika effektivt för återfukt torrt hår eller djup konditione, så du kan behöva ta sig tid att hitta precis rätt matchning för ditt barn.

Att hålla dessa saker i åtanke, om din familj budget inte göra plats för speciella schampon och namn märken, det är inget fel med att köpa fynd kidsâ € schampo. Många gånger de generiska eller egna märken görs av exakt samma beslutsfattare och är helt enkelt distribueras av ett annat företag. Även om detta inte är fallet, de är ofta lika bra eller bättre än dyrare märken, och ditt barn kommer att lida någon skada om du väljer att använda en mindre dyr alternativ, med undantag för de med svåra hudåkommor.

  • Många barn schampo varumärken anspråk på att vara tår fria.
  • Vissa villkor, såsom mjäll, kräver särskild schampo.
  • Plast flaskor av schampo.