Vad är Cinnamon Soap?

July 19

Kanel tvål innehåller normalt eterisk olja som tas från kanelblad. Det är ett naturligt doftande tvål som luktar söt och kryddig som kanel och andra doftande ingredienser som används, såsom muskot, orange eller kryddnejlikor. Kanel doftande tvål kan köpas från en mängd olika handlare, eller det kan göras hemma. Liksom de flesta doftande tvål, är kanel tvål avsedd att tillhandahålla ett antal aroma fördelar och kan även vara milt exfolierande om marken kanel används också för att göra tvål.

En av de största fördelarna som tvål beslutsfattare skriver kanel tvål är den underbara doften. Någon som tycker lukten av kanel kan vilja använda denna typ av tvål. I de flesta fall, dessa typer av doftande tvålar ger en mild till stark doft medan de används, men kommer inte att lämna huden doftande för mer än ett par minuter. Intensiteten i doften och om det dröjer på huden varierar mycket lång allmänhet genom varumärket.

I termer av aromaterapi, är doften av kanel sägs bidra till att minska irritation och hjälpa en person känner sig utvilad och avslappnad utan att känna sömnig. Den eteriska oljan från kanel löv kan också lägga antiseptiska egenskaper till tvålen. Ren kanelolja är antibakteriell i sin outspädd form, vilket gör den idealisk för användning i tvål. De som vill verkligen antibakteriell tvål, dock bör välja kanel tvål som innehåller andra bakterier-fighting ingredienser eftersom mängden eterisk olja ingår kan vara liten.

Kanel tvål är också ofta rekommenderas som en raktvål. En högre koncentration av eterisk olja kan användas för att göra raktvål för att stimulera huden och ger en stickande känsla. Tvålen också sägs hjälpa mjuka upp och lyfta morrhår för att göra det lättare att få en nära rakning.

Många olika typer av kanel tvål innehåller uppenbara fläckar och virvlar runt av kanel. Dessa innehåller faktiskt marken kanel, såsom typ man kan använda för att laga mat med i köket. Tillägget av marken kryddan ger textur som hjälper exfolierar huden genom att ta bort döda hudceller. Den tillade malen kanel ger också kanel tvål en ännu mer intensiv doft och ökar dess antibakteriella egenskaper.

Eterisk olja från kanelblad kan vara mycket irriterande för huden om för mycket används. De som vill göra sin egen tvål bör endast använda beprövade tvålrecept. Noggrann mätning är också viktigt att undvika att lägga för mycket kanel till blandningen. Någon som inte tränat på att göra tvål kanske vill få mer erfarenhet innan du försöker hemlagad kanel tvål.

  • Vid användning i aromaterapi, är kanel eterisk olja sägs att behandla depression och stress.
  • Kanelstänger.
  • Kanel tvål sägs minska irritabilitet.
  • En av fördelarna med kanel tvål är den underbara doften.