Använda ett RSS-flöde för att spåra ditt varumärke på Twitter

July 28

Du måste lyssna på dina kunder på Twitter eftersom det är där folk pratar. Twitter har över 170 miljoner användare över hela världen, och det är det mest populära mikrobloggverktyg. Även om det inte har samma räckvidd som Facebook, det är fortfarande i mainstream, och miljontals människor använder den.

Ibland tweets om ditt varumärke försvinner från skärmen eftersom det program du använder kan hålla bara så många tweets, och du kan inte återställa dem lätt, om alls. Till exempel håller Twitterfall sidan någonstans från 10 till 20 tweets, beroende på storleken på webbläsarfönstret, och efter dessa tweets försvinner från skärmen, de är nästan omöjligt att återhämta sig.

I denna typ av situation, kan en RSS-läsare verkligen göra skillnad. RSS står för Really Simple Syndication, och du kan använda den här övervakningsverktyg för att hänga med olika innehåll feeds. Din Twitter stream på TweetDeck eller andra Twitter Apps är en typ av RSS-flöde. Använda en RSS-läsare kan du kombinera olika flöden från olika tidningar, bloggar, sociala nätverk och även Facebook.

Så kan du konvertera dina Twitter söker efter tweets om ditt varumärke eller företag till ett RSS-flöde, som du kan komma åt från vilken RSS-läsare.

Använda RSS-flöden ger dig en rad olika fördelar:

 • Missa inte en tweet: Ett av problemen med Twitter är att om du steg bort från den, kan du missa något. Du kan alltid skapa smala, specifika sökningar som inte får befolkade väldigt ofta och därmed inte vilse på din vanliga Twitter-flöde. Men ibland, du ändå förlora sökresultaten om du måste starta om datorn. Ett RSS-flöde beror inte på din dator vara på, så du behöver inte oroa dig för informationen att gå vilse medan du (eller datorn) sover.
 • Dela fodret med andra människor. Om du har andra människor i din avdelning, skicka dem webbadressen till den sparade foder, och de kan importera den till sin RSS-läsare.
 • Tillgång gamla tweets. Även efter att du läst en tweet, fortfarande håller RSS-flöde den på plats. Bara rulla tillbaka till tweet du letar efter för att visa den.

Ett antal olika RSS-läsare finns, oavsett om du använder en Mac, Windows eller Linux-dator, eller bara vill hålla det på nätet. Här är en genomgång av några av de mer populära:

 • Google Reader: Du kan lägga till feeds till din iGoogle hemsida eller lägga till dem i separata läsaren, som håller alla dina flöden på en enda plats, visar du bara de som du inte har läst.

  Använda ett RSS-flöde för att spåra ditt varumärke på Twitter

 • Min Yahoo!: Min Yahoo! är en stor nyhetssamlare, vilket är ungefär som en tidning som du bygger. Den är kompakt, utan en massa oanvänt utrymme, så du kan pressa fler flöden på en skärmbild. Du kan också skapa flikar ("sidor") för olika typer av innehåll. Skapa flikar för varumärkes nämner, branschnyheter, uppdateringar företaget, eller vad du vill.

  Använda ett RSS-flöde för att spåra ditt varumärke på Twitter

 • Newsgator: Dra upp RSS-flöden på en Mac, Windows, i din webbläsare, eller på en mobil enhet, eller ens har flöden som skickas till din e-postadress.
 • NewsFox: Detta är en plug-in för din Firefox webbläsare. Firefox har faktiskt flera RSS plug-ins, men NewsFox ​​är en av de mer populära.
 • Bloglines: Denna webbaserade läsaren har en e-mail-liknande gränssnitt. Den lagrar dina flöden på sin server så att du kan komma åt dem från vilken dator som helst.
 • Liferea: Detta är en Linux-baserad RSS-läsare och en av de lätta att använda. Liferea lagrar dina flöden i sin egen cache, så att du kan läsa dem offline. Men du kan läsa feeds från endast en dator.