Vad är det bästa Trim Adhesive?

January 22

Välja den bästa trim limmet beror i stor utsträckning på det aktuella projektet. Det är viktigt att komma ihåg de material som kräver limmet, såväl som hur lätt området är att nå. Det finns spray på lim, lim som liknar limstift, och traditionella flytande lim. Var och en är effektiv under vissa omständigheter.

Börja med att hitta trim lim på lokal hårdvara eller bil specialitet butik. Dessa butiker bör erbjuda ett brett utbud av trim lim att välja mellan. Den bästa trim lim kommer att erbjuda professionella resultat som kan göras hemma, och det kommer att göras speciellt för det material som behöver repareras. Det kan vara en god idé att diskutera det bästa alternativet för ett visst projekt med butiksmedarbetare eller specialister.

Det är viktigt att läsa all information på panelen för varje trimklisterförpackningar. Vissa lim kan köpas i kit för att bidra till att ge ett mer professionellt utseende. Dessa kit kan vara det bästa trim klister alternativ för dem som är nya för att reparera arbete och som behöver steg för steg instruktioner om hur du kommer igång.

Spray-on sorter är det bästa trim lim för projekt som involverar trim som är svåra att nå. Spray-på lim kan användas på vinyl, plast, och läder; och det kan nå in i små sprickor eftersom det sprayas och inte sprida sig. denna typ av lim används ofta i att reparera klädsel och instrumentbrädor.

Lim som 3M Snabb Track lim kan vara det bästa trim lim för ytor som blir uppvärmda eller genomgår stress. Detta är en professionell nivå lim som används för limning vinylskivor, tunga headliners och huva ljuddämpare dynor. Ändå kan traditionella flytande lim göra jobbet åt interiörlister som inte kommer att stöta på svåra förhållanden.

Man bör försöka flera lim för att hitta den rätta för alla projekt. En test provbit av tyg eller plast kan användas för att testa limmet innan det används för den faktiska trim. Detta säkerställer att rätt typ och styrka av bindemedel som används, och att anslutningen kommer att hålla.

I vissa fall kan det vara bättre att ha en yrkesorganisation butik eller bilverkstad ta en titt. Någon utbildad vid reparationen att trimma kommer lätt känna igen den bästa trim lim för nästan alla projekt. Proffs kan också ha tillgång till tunga lim som inte finns i butiker.

  • Trim lim får prövas på tyg prover för att hitta bästa resultatet för projekt.