Var ska jag lära Shiatsu Massage?

January 23

Det finns flera sätt att lära shiatsumassage, beroende på graden av anläggning man önskar uppnå, eftersom en utövare av shiatsu. Full professionella program kan ta så länge som tre år, medan helgkurser kan erbjuda en snabb orientering i grunderna i shiatsu massage, tillsammans med några enkla färdigheter. Som med alla massagestil, bör människor planerar att ta emot flera shiatsumassage innan de börjar studera här stilen, för att avgöra om det är ett förhållningssätt till massage som fungerar för dem.

Shiatsu är en typ av massage som har sitt ursprung i Japan på 1800-talet. Den härrör från äldre massage traditioner med rötter i traditionell kinesisk medicin. Under en shiatsu session, använder utövaren riktade tryck med fingrar, handflator, och ibland armbågar att stimulera specifika tryckpunkter på kroppen för att släppa smärta och intensiva känslor, och bidra till den allmänna fysiska hälsan. I Japan är shiatsu en erkänd och högt respekterad form av medicinsk behandling; den japanska regeringen både uppmuntrar medborgarna att ta emot shiatsu och licenser och certifierar utövare. Människor som lär shiatsu massage kan tränas av proffs som är genomsyrade av helande traditioner som är hundra år gamla.

En traditionell professionellt program i shiatsu varar tre år, och endast en handfull massage skolor runt om i världen erbjuder denna nivå av utbildning för personer som vill lära sig shiatsumassage. Instruktörerna är vanligtvis från Japan eller från skolor certifierade i den japanska traditionen, och de täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive anatomi, tryckpunkter, och etik i massage. Skolor i Japan erbjuder några av de bästa instruktionen, men studenterna förväntas känna japanska. Efter att ha avslutat ett professionellt program, kan eleverna söka licensieringen från den japanska regeringen om de har studerat i Japan, eller en professionell certifiering från en massage organisation i andra länder.

Det är också möjligt att lära shiatsu massage i en lärlingsutbildning med en erfaren läkare. Många utövare i Japan erbjuder denna tjänst, och de kan ge undervisning på engelska eller andra språk västerlänningar. Det är också möjligt att hitta denna typ av inlärningsmiljö utanför Japan, men eleverna ska vara noga med att välja en fullt utbildad och licensierad lärare. En ansedd shiatsu utövare kommer gärna ge information om var han eller hon tränade och hur länge.

Slutligen många massage skolor erbjuder en shiatsu program där eleverna kan lära shiatsu massage i en helg intensiv eller längre kurs. Dessa typer av program syftar till människor som redan har utbildats som massörer, och vill utöka sin repertoar med shiatsu. De erbjuder inte professionell nivå certifiering till människor som vill arbeta som shiatsu utövare, även om många massörer som examen från sådana program gör reklam "shiatsu massage" som en del av deras erbjudanden.

  • Shiatsu massage har sitt ursprung i Japan.
  • Shiatsu massage kan ta upp till tre år för att lära sig, vilket kan vara längre än västerländska massagetekniker.