Vad är en Cap Screw?

September 15

En huvudskruv är en typ av fästelement som används för framställning av mekaniska förbindningar mellan varandra passande föremål, för att säkerställa att de hålls samman ordentligt. Dessa skruvar används ofta för att fästa maskindelar och många andra typer av objekt, såsom de inre vitvaror eller hemelektronik. Det är viktigt att välja rätt storlek och typ av skruven för varje enskild applikation.

Ett lock Skruven direkt åtdragen i ett gängat eller gängat hål, och används normalt utan en mutter. Den har ett stort huvud på en ände och en cylindrisk axel med en utvändig gänga - en spiralformad struktur som tillåter skruven att frammatas när de roteras. Den gängade hålet har en invändig gänga som motsvarar den yttre gängan på skruven. När denna skruven sätts in och roteras i ett gängat hål, avancerar den. Skruven dras åt och lossas genom att applicera vridmoment till skruvhuvudet med hjälp av ett verktyg.

En mängd olika lock skruvhuvuden är tillgängliga för att möjliggöra olika verktyg som skall användas för att dra åt eller lossa skruven. Huvudet har en större diameter än det gängade partiet för att åstadkomma en positiv mekaniskt stopp vid åtdragning av skruven, och att göra det möjligt för huvudet att vara formad att acceptera en viss typ av verktyg. Exempel på vanligen använda lock skruvhuvuden är de sexkantshuvud, som har en sexkantig form för användning med en skiftnyckel; sockeln huvudet, som har försänkta hexagonala hålet för användning med en insexnyckel; och knapphuvudet, som har en lägre profil, kupolformat huvud och försänkta hexagonala hål för användning i försänkta hål.

En huvudskruv kan generera en stor mängd av klämkraft vid åtdragning. De passande ytor mellan skruven och muttern motstå den kraft som appliceras av skruven, och bidra till att förhindra den mekaniska förbindningen lossnar med tiden. Typen och storleken av huvudskruv ut för en viss tillämpning beror i första hand på de krafter som krävs för att adekvat säkra mekaniska förbindningen.

Cap skruvar finns i både engelska och metriska storlekar och med en bred variation av grova och fina trådar. De kan tillverkas med användning av kolstål, rostfritt stål, eller mässing för korrosionsbeständighet; metallegeringar för höghållfasta tillämpningar; och även plastmaterial. När man väljer en huvudskruv, är det viktigt att förstå miljön och betonar att de mekaniska förbindelserna kommer att utsättas för, så att rätt dimensioner och material som används.

  • Allen skiftnycklar, som används med sexkantsskalle skruvar.
  • Socket-head cap screw.