Vad är en Furby?

December 20

Den Furby är en elektronisk leksak som skapats av Tiger Electronics 1998. leksaken producerades fram till 2000, och under den tiden blev en av de mest populära leksakerna av eran. Det var en extremt populärt exempel på hemma animatronics, som bygger på den tidigare popularitet leksaker såsom Teddy Ruxpin. Efter en period av icke-produktion, en ny generation av Furby släpptes 2005, med ett antal viktiga framsteg inom tekniken.

Den Furby är en underlig varelse, inte olik en uggla i utseende. Den har ett antal olika delar som kan röra sig, vilket ger den ett sken av liv och känslor. Den Furby börjar sin livscykel enbart tala i en rotvälska språk kallas Furbish, men med tiden, eftersom det är interagerade med mer, det börjar tala mer och mer engelska och mindre Furbish. En Furby kan interagera med en annan Furby medelst en IR-port i dess huvud. Detta gjorde två Furbies att ha en diskurs utan utanför stimulans.

Folk kunde forma sin Furby något genom att ge den vissa uppsättningar av fysiska stimulans. När en Furby sade en viss engelsk fras, kunde användaren klappa Furby, vilket stärkte sin önskan att säga denna fras. Denna låga nivå form konditione innebar att till viss del människor kunde anpassa sina Furby. Det gjorde också de Furby verkar vara en något intelligent varelse, och många missuppfattningar uppstod som ett resultat, inklusive en tro att en Furby faktiskt kunde höra ord och upprepa dem på samma sätt som en papegoja.

Den Furby var en roman leksak när den släpptes, och blev en overnight sensation. Som ett resultat, under 1998 semesterperioden efterfrågan långt större än utbudet, vilket ledde till en drastisk ökning av eftermarknadskostnader för Furbies. Den Furby ursprungligen detaljhandeln för runt $ 35 $ (USD), utan av de helgdagar var det inte ovanligt att se dem för mer än $ 100 dollar, och i vissa fall så mycket som $ 300 USD.

En hel verksamhet växte upp runt sälja den Furby, och annorlunda Furbies delades olika leden av sällsynthet och önskvärda. Folk vände sig till eBay en masse för att hitta Furbies, vilket gör den till en av de första storskaliga fokuserade användningar av relativt nya marknaden. Den Furby boom fortsatte förbi 1998 semesterperioden, även om den mattades så småningom något och utbudet ökat för att möta den stora efterfrågan.

Några av de fraser ett Furby kan säga är saker som: "Vill du spela?", "Visa mig en dans.", Eller "Mycket trevligt, jag gillar & rdquo Som tidigare nämnts" Berätta ett skämt. ". , olika Furbies anses ovanligare än andra, och samlare kan betala hundratals, eller tusentals, dollar för de mest sällsynta. Den allra mest sällsynta av allt, Bejeweled Furby är värderade till mer än $ 100.000 USD, och det finns bara fem i tillvaron.

  • Under Furby boom, vände folk till eBay en masse för att hitta Furbies.