Vilka är de olika typerna av ATV vagnar?

December 16

ATV vagnar är tillbehör som utformats för användning med en all-terrain fordon. Dessa tillbehör fäster ett dragkrok monterat på ATV, och de används för att dra material eller föremål bakom ATV. Flera typer av ATV vagnar existerar. Den vanligaste differentiering bland dem är det material som används för att konstruera vagnen bädden; metall är vanligen används, och stål och aluminium är de vanligast använda metallerna. Högkvalitativ plast kan också användas, vilket kan trä i vissa fall, även om trä vagnar är mindre vanliga än andra material.

En metall varukorg kommer vanligtvis vara det mest hållbara alternativet, även om det kan vara tyngre och dyrare än andra alternativ. Plast ATV vagnar är lämpliga för trädgårdsarbete och andra lätta applikationer, och de tenderar att vara billigare än metallvagnar. En trä vagn kan vara ett bra val om användaren bygger vagnen själv; detta material är lätt att manipulera, och det är lätt utbytbar, men det kommer att vara mer mottagliga för röta och andra skador. Ramarna för nästan alla ATV vagnar är gjorda av metall för hållbarhet och säkerhet; andra material blir alltför känsliga för skador från stötar.

Vissa ATV vagnar är konstruerade med material dumpning i åtanke. Vagnen säng kan utformas för att tippa bakåt så material kan dumpas enkelt utan att behöva lossa hela vagn från ATV; när sängen återförs till horisontalläge, är det låst på plats med hjälp av ett lättåtkomlig spärr systemet. Vissa dyrare och avancerade modeller kan funktionen ett handtag som sträcker sig från vagnen till cockpit av ATV, vilket gör det möjligt för användaren att dumpa materialen från sängen utan att lämna ATV. Andra modeller kan funktionen en elektrisk strömbrytare som kan aktiveras för att tippa sängen.

Antalet axlar som presenteras på ATV vagnar kan också påverka nyttan av varje modell. Enstaka axelmodeller kommer att innehålla två hjul och är i allmänhet mindre stabil och ofta mindre än modeller med två axlar och fyra hjul. Dubbla axel vagnar är också användbart om användaren behöver lossa vagnen av någon anledning utan att spilla det material som ingår däri; en enda kärra kommer tippa framåt och vila på dragkroken och därmed eventuellt tillåta material att falla från vagnen sängen. Storleken på hjul och däck kan också påverka vagnen användbarhet; större däck är oftast mer lämpade för terrängkörning, medan mindre däck blir billigare och passar för lätta applikationer.

  • En ATV är ett fordon som konstruerats för att köra på en stor variation av terräng.