Vad är Hela huset Audio?

August 21

Hela huset ljud, även känd som distribuerade ljud, är ett system som gör det möjligt för människor att spela musik i hela sitt hem. Alternativt kan begreppet tillämpas på ljudsystem som är installerade i hela byggnaden. Hela huset ljudsystem kommer i en av tre huvudkategorier: enda källa, enda zon; enda källa, multipel zon och multipel källa, flera zoner.

Enda källa, enda zon system distribuerar samma ljudkälla allt, vilket innebär att varje rum kopplad till ljudkällan kommer att få samma musik eller ljud. Detta är den enklaste av de tre typer av system, eftersom allt som krävs är en förstärkare, en ljudkälla och så många utlopp högtalare som önskat. Enda källa, är enda zon system ses oftast i områden som butiker och kyrkor där det skulle vara nödvändigt att sända samma ljud genom stora öppna områden.

En enda källa, är flera zonsystem mycket lik den enda källa, enda zon stil, med det främsta undantaget är att volymen kontroller installeras i varje rum som är kopplad till huvudljudkällan. Detta system ger mer kontroll från ett rum till nästa. Men som den första typen av system måste alla inblandade rum lyssna på samma ljudkälla.

Den sista typen av hela huset ljudsystem, multipel källan, multipel zonsystem, är inte bara den mest avancerade och flexibla, men också den dyraste. Olika zoner kan välja och ofta styra olika ljudkällor oberoende av andra rum i systemet. Till skillnad från de två enda käll stilar, varje ljudkälla, och ofta varje högtalare i att zonen, kräver sin egen oberoende ljudförstärkare.

Praktiskt taget alla typer av högtalare kan användas för ett helt hus ljudsystem. System som används i hemmen eller andra bostäder brukar använda "dolda" i tak eller vägghögtalare, eller till och med små satellithögtalare i vissa fall. Större arenor kommer naturligtvis använda större högtalare.

Det bör noteras hela huset Audio-system kan även användas effektivt i utomhusmiljöer. Utomhus Whole House Audio-system kommer ofta använder högtalare kamouflerade som stenar eller dolda av landskapsarkitektur. Dessa "dolda" högtalarna är utformade för att hålla effektiviteten i hela huset Audio-systemet, medan inte avkall på det övergripande estetiska av inställningen.

Det finns ett antal kommersiella Whole House Audio system som kan köpas och installeras dock vissa system har varit kända för att vara egenbyggda eller hemlagad.