Hur väljer jag den bästa hunden Comb?

August 22

När du väljer den bästa hunden kam, bör du ha i åtanke vilken typ av päls din hund har. Korta borst kammar bör användas på hundar med kort hår, till exempel, medan långa borst kammar bör användas på hundar med långt hår. Du bör också köpa en hund kam som är gjord av ett tåligt material, såsom metall. Om din hund har en loppa problem kan du också vill överväga att köpa en loppa kam.

Generellt bör en hund kam med borst som är nära varandra användas på en korthårig hund. Om dess hår är fint eller slät, som en Chihuahua, bör borsten vara något mjukt. Hundar med tjockt eller sträv päls, som terrier, å andra sidan, bör kammade med en hård borst kam.

En hund kam med borst som är placerade långt ifrån varandra bör användas för att kamma hundar med längre hår. Mjuka borst bör användas på långhåriga hundar med fina eller flödande rockar, som retrievers. Styvare borst bör användas på hundar med tjockare rockar, som chows.

Metall, speciellt rostfritt stål, är vanligtvis den vanligaste hunden Bart ämne. Detta är mycket stark och bör pågå ett tag. Plast används också för vissa hund kammar. Dessa har en tendens att gå sönder, dock, särskilt om de används för att kamma igenom tjocka, tovigt päls.

Du kanske vill köpa en speciell hund kam om din hund har ett specifikt problem angående hans päls. En loppa kam, som har flera tänder som är nära varandra, är ett bra exempel på detta. Som namnet antyder, är en loppa kam används för att hjälpa bli av loppor på ett djurs hud och i sin päls. Många av dessa kan också ta bort fästingar och några andra parasiter. Innan du använder en loppa kam, men du bör först borsta igenom din hunds päls att reda ut eventuella knutar.

Om din långhåriga hund har problem med trassligt eller tovigt päls, kanske du vill ha en hund kam som specifikt behandlar detta problem. Några av dessa hund kammar helt enkelt långa metallpinnar som är åtskilda långt ifrån varandra. Dessa kan bidra till att bryta upp och plocka isär tovor. Andra kammar som denna är konstruerade med inbyggda knivar som skär genom en hunds trassligt päls.

Oavsett vilken hund kam du väljer, bör du se till att det blir bekvämt och enkelt för dig att använda. Många av dessa typer av kammar har gummivadderade handtag för extra komfort. Eftersom de kommer så småningom samlar en uppbyggnad av hår och andra obehagliga bitar på dem, bör de också vara relativt lätta att rengöra.

  • Hundar med kort hår behöver mjuk pensel med kammar.
  • Välja den bästa hunden kam beror på vilken typ av päls som en hund har.