Vad är en Cowpoke?

August 19

En cowpoke är en hyrd ranch handen som ansvarar för förvaltningen av boskap. Cowpokes kan också kallas cowboys, paniolos eller vaqueros, beroende på region i världen som diskuteras. Även de dagar av enorma boskapsskötsel spreadar i Amerika är över, cowpokes är fortfarande en viktig del av många boskapsskötsel samhällen, och detta yrke är fortfarande lever och frodas, även om det är mycket mindre än det brukade vara.

Ockupationen av cowpoke uppstod när tidiga bosättare i Amerika började att förvärva ett stort antal nötkreatur. Dessa kreatur kunde inte hanteras av en familj ensam, och de krävs anställt personal som kunde flytta runt dem, hantera dem och förbereda dem för slakt. Många av dessa nybyggare var spanska, och vaquero var föregångaren till cowpoke. Blotta storleken på dessa ranch spreadar krävs cowboys att arbeta från hästryggen, vilket leder till en livslång association mellan cowpokes och deras hästar.

En cowpoke måste vara begåvad inom ett antal områden. Han eller hon är en skicklig ryttare, kunna hantera en häst och arbeta med djuret att utföra gemensamma mål. Cowpokes måste också vara bekväm med boskap, ibland i stora mängder, och de ofta utför grundläggande medicinsk vård för hästar och kor lika. På mycket stora spreadar, kan en cowpoke spendera en hel del tid borta från ranchen, camping på området med andra cowpokes, som turas om förbereder mat.

Ett antal delar av utrustning tas i fältet genom en cowpoke. Hästar bär ett sortiment av klibb lämpad för långa dagar i sadeln och hårt arbete, och hästarna bär också sadelväskor och förpackningar med förnödenheter inklusive medicinska verktyg, rep för att fånga nötkreatur, gevär och ammunition, och mat. En cowpoke kan också använda hundar för att hjälpa till med vallning boskap. Cowpokes har också praktiska plagg, som har blivit ikoniska, inklusive käkar för att skydda sina ben och stora diskett hattar för att skydda sina ögon från solen.

Spridningen av järnvägar i hela väst snidade långsamt tidigare enorma rancher isär. Även om detta förändrade roll cowpoke i Amerika, gjorde det inte stämpla ut traditionen helt. Många rancher hålla en personal på hyrda händer tillgängliga för att hjälpa till med hanteringen boskap, och många av dessa händer är genomsyrad av en tradition av individualism, heder, och överraskande mildhet med djur. Människor som vill arbeta på rancher i denna kapacitet vanligtvis börjar unga; många cowpokes är barn till ranch familjer och cowpokes som passerar sina färdigheter på.

  • En cowboyhatt.
  • Cowpokes blev populär när bönderna började förvärva för mycket boskap att hantera själva.
  • Cowpokes är vanligtvis kallas cowboys som hanterar boskap.